2013, 24 uur van Le Mans.

Print Friendly, PDF & Email

dsc0188522 en 23 Juni, Circuit de La Sarthe, Le Mans, Frankrijk. Op het legendarische Circuit de La Sarthe is de 81ste 24 uur van Le Mans verreden, 90 jaar na de eerste Grand Prix d’Endurance in 1923. Wat een feest had moeten worden werd een wedstrijd met een zwarte rouwrand. De twaalfde overwinning van Audi werd overschaduwd door de dood van de Deense coureur Allan Simonson. Na een crash in Tertre Rouge met de Aston Martin Vantage, al in de tweede ronde van de race, werd Simonson naar het medisch centrum gebracht waar hij later overleed aan zijn verwondingen. De race werd gewonnen door Tom Kristensen, Allan McNish en Loïc Duval met de Joest Racing Audi R18 e-tron quattro. Toyota heeft er hard voor gestreden maar de tweede plaats was het maximaal haalbare in een bij tijd en wijle chaotische race. Er waren maar liefst twaalf safety car’s nodig, in totaal werd er 5,5 uur achter de safety car gereden. In de LM P2 klasse ging de overwinning naar Bertrand Baguette, Martin Plowman en Ricardo Gonzalez met de no. 35 OAK Racing Morgan Nissan. Jeroen Bleekemolen finishte met de Raceperformance LM P2 Oreca Judd als tiende in de klasse. Ho-Pin Tung zag helaas de finish niet, de KCMG wagen viel uit na 241 ronden. In de LM GTE Pro klasse wist Porsche met een mooie 1 – 2 te winnen gevolgd door Aston Martin op de derde plaats. De winst in de LM GTE Am klasse was voor de Porsche van IMSA Performance Matmut. Meer informatie waaronder de complete uitslag is te vinden op onze Le Mans 2013 pagina.