2012, Paasraces, Zandvoort.

Print Friendly, PDF & Email

dsc001717 – 9 April, Zandvoort. Op Circuit Park Zandvoort is met de Paasraces het nationale autosportseizoen 2012 van het Dutch Power Pack (DPP) van start gegaan. Onder haast winterse omstandigheden waren alle klassen van het DPP op Zandvoort aanwezig voor hun openingsraces. De ruim 18.000 toeschouwers die het slechte weer hadden getrotseerd zagen een aantal mooie races ondanks de kleine startvelden van de meeste series. De Dutch Renault Clio Cup met 26 deelnemers het grootste startveld. Niels Langeveld won beide races en regerend kampioen Sebastiaan Bleekemolen werd tweemaal tweede. Bij het HDI-Gerling Dutch GT Championship ging Phil Bastiaans als grote winnaar naar huis. Hij won twee races en gaat met het maximale aantal van 30 punten aan de leiding van het kampioenschap. Andere klassen die actief waren dit weekend zijn Dutch Formula Ford, Dutch Radical Championship, Formido Swift Cup en het debuterende Burando Production Open. Er is ook nog een verslag van de Dutch GT wedstrijden.