24 uur van Le Mans zonder publiek.

Print Friendly, PDF & Email

De Automobile Club de l’Ouest (ACO) en de Prefectuur van Sarthe hebben laten weten dat de 24 uur van Le Mans dit jaar zonder publiek zal worden verreden. Eerder werd de Endurance klassieker al verplaatst naar het weekend van 19 en 20 September vanwege de Covid19 pandemie. Eerder werd de kaartverkoop al stop gezet, en werd er een aangepast programma gepresenteerd waarbij alle activiteiten rondom de race die normaal in de stad Le Mans plaatsvinden naar het circuit werden verplaatst.

 

De ACO heeft nog even gewerkt  aan een plan waarbij het publiek zou worden verdeeld over zogenaamde ‘villages’, dorpjes, van 5000 personen. Maar nu heeft men dan toch besloten om de 24 uur zonder publiek te laten plaatsvinden.

Het ingekorte programma gaat op woensdag van start met de scrutineering, en de start van de race is op zaterdag 19 September om 14:30 uur.

 

 

Share