Formule 1 kalender 2018.

Print Friendly, PDF & Email

Het nieuwe Formule 1 seizoen 2018 staat weer op het punt om te beginnen hoog tijd dus om de races eens even op een rij te zetten. Het zijn dit jaar 21 races en dat is er weer één meer dan in 2017. De start en het einde van het nieuwe seizoen zijn qua locatie gelijk gebleven en een aantal races zijn in datum weer wat verschoven. Er zitten weer twee circuits bij die er vorig jaar niet in zaten en de GP van Maleisië behoort helaas tot de verleden tijd.

 

De eerste meters in het Formule 1 seizoen zijn al weer verreden op de Circuit de Catalunya in Barcelona tijdens de testweken van eind februari en de eerste week in maart. Het Formule 1 seizoen begint  25 maart op het Albert Park in Australië en zal dit jaar eind november worden afgesloten op het circuit Yas Marina in Abu Dhabi. Nieuwe circuits op de kalender dit jaar zijn: Paul Ricard, Frankrijk en de Hockenheim Ring in Duitsland. Het circuit van Sepang in Maleisië zien we helaas dit jaar niet meer terug op de kalender. 

 

De Formule 1 kalender 2018: 

1:  25 maart – Albert Park, Australië

2: 8 April – Sakhier, Bahrein

3: 15 April – Sanghai Internationaal Circuit, China

4: 29 April –  Baku city Circuit, Azerbeidzjan

5: 13 Mei – Circuit de Catalunya, Spanje

6: 27 Mei – Circuit de Monaco, Monaco

7: 10 Juni – Circuit de Gilles Villeneuve, Canada

8: 24 Juni – Paul Ricard, Frankrijk

9: 1 Juli – Redbull Ring, Oostenrijk

10: 8 Juli – Silverstone, Groot Brittannië

11: 22 Juli – Hockenheim Ring, Duitsland

12: 29 Juli – Hungaroring, Hongarije

13: 26 Augustus – Spa-Franchorchamps, België

14: 2 September – Monza, Italië

15: 16 September – Marina Bay, Singapore

16: 30 September – Sochi, Rusland

17: 7 Oktober – Suzuka, Japan

18: 21 Oktober – Circuit of the Americas, Verenigde Staten

19: 28 Oktober – Mexico Stad, Mexico

20: 11 November – Interlagos, Brazilië

21: 25 November – Yas Marina, Abu Dhabi

 

 

Share