Kalender Weathertech Sportscars Series 2017.

Print Friendly, PDF & Email

Logo IMSA WeatherTech SCCSeizoen 2016 van het  Amerikaaanse WeatherTech Sportscar Championship is inmiddels al weer even afgelopen maar 2017 van deze mooie serie staat ook weer voor de deur. Het nieuwe seizoen begint natuurlijk met de 24 uur van Daytona en kent verder weinig veranderingen ten opzichte van 2016. Jeroen Bleekemolen en Renger van der Zande zijn ook in 2017 weer te bewonderen in deze Amerikaanse serie en nu maar hopen dat ze net zo succesvol als afgelopen seizoen en we ze dus regelmatig op het podium kunnen zien.

Seizoen 2016  van het Amerikaanse WeatherTech Sportscar Championship is voor de Nederlandse coureurs Renger van der Zande en Jeroen Bleekemolen bijzonder goed verlopen. Renger van der Zande die uitkwam in de LMPC klasse voor het team van Starworks Motorsports werd met vier gewonnen races kampioen in zijn klasse. In 2017 zien we Renger weer terug, maar dan in de P2 klasse voor het team van Visit Florida Racing en zal dit samen doen met de Belg Marc Goossens. Een sterk team die met een nieuwe DPi auto, Riley met een Gibson motor, gaan strijden voor de overwinningen.   

Jeroen Bleekemolen was afgelopen jaar te zien in de GTD klasse met de Viper en wist het seizoen netjes als tweede te eindigen. In 2017 zien we Jeroen ook weer terug in de GTD klasse van het kampioenschap samen met Ben Keating, maar ze zullen dan het hele seizoen gaan rijden in een nieuwe Mercedes-AMG GT3. 

Het aantal races is in 2017 onveranderd en ook word erop dezelfde circuits geracet als in 2016. De vier langere races (24 uur van Daytona, 12 uur van Sebring, 6 uur van Watkins Glen en Petit Le Mans) vormen samen weer de North American Endurance Cup. De race op het Circuit of the Americas zal dit jaar voor het eerst niet in combinatie met de race in het FIA World Endurance Championship (WEC) worden verreden.   

De kalender voor het seizoen 2017 ziet er als volgt uit:

1: 6,7 en 8 januari – Roar before the 24 – Daytona International Speedway, Florida.

2: 28 en 29 januari – 24 uur van Daytona – Daytona International Speedway, Florida.

3: 18 maart – 12 uur van Sebring – Sebring International Raceway, Florida.

4: 8 april –  Long Beach –  Californië. 

5: 6 mei – Lone Star Le Mans – Circuit of the Americas – Austin, Texas.

6: 3 juni – Raceway Belle Ilse Park, Detroit.

7: 2 juli – 6 uur van Watkins Glen, New York. 

8: 9 juli – Mosport, Carlinton, Canada.

9: 22 juli – Lime Rock Park, Connecticut.

10: 6 augustus – Road America, Wisconsin.

11: 27 augustus – Virginia International Raceway, Virginia.

12: 24 september – Laguna Seca, Monteray.

13: 7 oktober – Petit Le Mans (10 uur), Road Atlanta, Brasilton.

Share