European Le Mans Series 2017.

Print Friendly, PDF & Email

2012 ELMS logo European Le Mans SeriesHet seizoen 2016 was voor de European Le Mans Series weer zeer succesvol de races hadden mooie volle startgrids en het kampioenschap werd pas in de laatste race beslist. De kalender voor 2017 ziet er dan ook nagenoeg het zelfde uit met de testdag als enige uitzondering. Het seizoen begint traditiegetrouw weer op het circuit van het Engelse Silverstone en eindigt dan weer eind oktober op het circuit van het Portugese Portimao.

 

Het seizoen 2016 werd gewonnen door de Gibson 015S-Nissan van het team van G-Drive Racing die daarmee alvast een plekje veroverde voor de 24 uur van Le Mans van dit jaar. De Nederlander Giedo van der Garde was één van de drie vaste coureurs en we zullen hem hopelijk ook dit jaar weer terug zien in deze serie. Zowel de LMP2 als de LMP3 klasse hadden vorig jaar een groot aantal deelnemers en alles wijst erop dat dit ook komend raceseizoen weer het geval zal zijn. De LM-GTE klasse, met Aston Martin Racing als kampioen van 2016, zal dit jaar ook weer aanwezig zijn en voor het nodige spektakel zorgen.

 

De Racing Team Nederland Dallara tijdens testen op Sebring ((c) Racing Team Nederland, Facebook).

Voor het eerst in jaren zal er ook weer een geheel Nederlands team deelnemen aan het komende seizoen van de European Le mans Series. Dit team opgericht door Jan Lammers en Frits van Eerd zal onder de naam van  Racing Team Nederland mee gaan racen voor de overwinningen. De auto is een Dallara P217 met als krachtbron een Gibson GK 428 4,2 liter V8 en behalve Jan en Frits zal ook Rubens Barrichello achter het stuur van deze knal gele bolide plaats nemen. Ook heeft dit team aangegeven dat ze graag aan de komende 24 uur van Le mans willen deelnemen.

Het seizoen 2017 begint op 28 en 29 maart met een testsessie op het circuit van Monza in Italië. De eerste race zal verreden worden in het weekend van 16 april op het circuit van Silverstone dit valt samen in het eerste weekend van het FIA World Endurance Championship die ook op dit circuit hun eerste race van het seizoen gaat rijden. De laatste en zesde race van de European Le Mans Series wordt verreden in Portugal tijdens de 4 uur van de Algarve. De deelnemers van de European Le Mans Series worden bekend gemaakt op 2 februari en dit valt samen met de bekendmaking van de deelnemers van de 24 uur van Le Mans van dit jaar.

De kalender voor de European Le Mans Series 2017 ziet er als volgt uit:

1: Testdagen 28 en 29 maart – Monza, Italië.

2: 15 April –  4 uur van Silverstone, Groot Brittannië. Deze race wordt gereden icm de eerste race in FIA WEC.

3: 14 Mei – 4 uur van Monza, Italië.

4: 23 Juli – 4 uur van de Red Bull Ring, Oostenrijk.

5: 27 Augustus – 4 uur van Le Castellet, Paul Ricard, Frankrijk.

6: 24 September – 4 uur van Spa Francorchamps, België.

7: 22 Oktober – 4 uur van de Algarve, Portimao, Portugal.

 

 

Share

One thought on “European Le Mans Series 2017.

Comments are closed.