De 24 uur van Daytona met vier Nederlandse coureurs aan de start.

Print Friendly, PDF & Email

De 24 uur van Daytona is voor Amerika één van de belangrijkste lange afstandsraces die al vanaf 1966 wordt verreden op het circuit van de Daytona International Speedway. Ook dit jaar is het weer de  eerste race van het jaar in het United Sportscar Championship. Er zullen aan deze 55ste editie van deze iconische 24uurs race dit jaar vier Nederlandse coureurs aan de start verschijnen. Dit zijn: Jeroen Bleekemolen, Renger van der Zande, Nicky Catsburg en Jeroen Mul. Genoeg reden dus om de race te volgen.

 

De 55ste editie van de 24 uur van Daytona wordt verreden in het weekend 25 en 26 januari op het bekende circuit van de Daytona International Speedway. Er wordt in deze eerste ronde van het United Sportscar Championship gereden met 55 deelnemers en deze zijn verdeeld over 4 klasses. De verdeling is als volgt: P2 klasse (12 x), Prototype Challenge (5 x), GTLM (11X) en de GTD (27 x). Deze legendarische race is in het verleden door twee Nederlanders gewonnen te weten Jan Lammers (1988 en 1990) in een Jaguar XJR-9 en door Arie Luyendijk (1998) in een Ferrari 33 SP. In 2016 was het de Ligier JS P2 Honda van Extreme Speed Motorsport die de race na ruim 4200 kilometer op hun naam schreef.

 

no. 33 Mercedes met o.a. Jeroen Bleekemolen ((c) imsa.com).

Jeroen Bleekemolen zal dit jaar deze 24 uurs race gaan rijden met Ben Keating, Mario Farnbacher en Adam Christodoulou. Voor Jeroen zal het 8 keer worden dat hij aan de start van deze reace verchijnt, zijn beste resultaat was een 12de plek algemeen en hij reed toen in een Porche 997 GT3 Cup voor het team van TRG. Dit jaar rijd Jeroen in een, Mercedes AMG GT3 voor het team van Riley Motorsport uitkomend in de zeer drukke GTD klasse. Voor Nicky Catsburg wordt het zijn tweede deelname aan de 24 uur van  Daytona. In 2016 reed hij mee voor het team van Black Swan Racing in een Porche 991 GT3 R uitkomend in de GTD klasse en eindigde toen als tweede in zijn klasse en 14de algemeen. Dit jaar echter is hij te zien in de GTLM klasse en zal hij gaan rijden in een mooie BMW M6 en doet dit voor het bekende en zeer ervaren Amerikaanse team van Reah Letterman Lanigan (BMW Team RLL).

 

De no. 24 BMW met o.a. Nicky Catsburg ((c) imsa.com).

Renger van der Zande gaat dit jaar voor de vierde keer deze 24 uurs race gaan rijden. Renger rijd al sinds 2013 in het United Sportscar Championhip en deed dat vier jaar lang zeer verdienstelijk in de Protoype Challenge klasse met als beste resultaat het behalen van het coureurskampioenschap in het seizoen 2016. Dit jaar echter gaat Renger rijden in de P2 klasse van het kampioenschap voor het team van Visit Florida Racing. Hij doet dit samen met Marc Goossens en Rene Rast in een Multimatic/Riley auto. Jeroen Mul zal voor de eerste keer deelnemen aan de 24 uur van Daytona. Jeroen is sinds 2015 vooral actief in de Blancpain Series en heeft zodoende al twee keer meegereden in de 24 uur van Spa. Jeroen Mul zal gaan rijden voor in de hem bekende Lamborghini Huracan GT3 van het team van Change Racing uitkomend in de spectaculaire GTD klasse.

De 24 uur van Daytona is komende zaterdag en zondag in Nederland en België live op tv te volgen via Motors TV vanaf 20.00 uur of via live streaming op de IMSA.com website.

 

 

Share