FIA World Endurance Championship gaat van start op Silverstone.

Print Friendly, PDF & Email

logo fia wecDit weekend gaat op het circuit van Silverstone het 2016 seizoen van het FIA World Endurance Championship (WEC) van start. De 6 uurs race op het Engelse circuit is de eerste van een serie van negen races, één race meer ten opzichte van vorig jaar. De laatste toevoeging op de kalender is de 6 uur van Mexico op het Autodromo Hermanos Rodriguez. Afgezien van de 24 uur van Le Mans zijn het allen races van zes uur.

 

Met de 6 uur van Silverstone komend weekend, op 17 April, gaat het nieuwe seizoen van het FIA World Endurance Championship (WEC) van start. Eerder in Maart zijn er al testdagen geweest op Paul Ricard. Het eerste race weekend valt samen met de start van het European Le Mans Series seizoen, eveneens op Silverstone. Na de 6 uur van Silverstone volgt de  6 uur van Spa, de laatste voorbereiding voor de belangrijkste race van het seizoen, de 24 uur van Le Mans op 18 en 19 Juni. Op 5 Juni, twee weken daarvoor, is de Le Mans testdag.

 

DSC01485

Foto: Marco van de Bildt

De 6 uur van de Nürburgring staat dit jaar ook weer op de kalender. Vorig jaar was dat de race die in de plaats kwam van de race in Brazilië, maar ook dit jaar ontbreekt São Paulo op de kalender. Na Duitsland gaat het hele circus de oceaan over om voor het eerst neer te strijken in Mexico. Daarna volgt de race op Circuit of the Americas, waar in hetzelfde weekend het United SportsCar Championship in actie komt.

Na twee raceweekenden in Azie, de 6 uur van Fuji in Japan en de 6 uur van Shanghai in China, volgt de seizoensafsluiter in Bahrein op 19 November.

 

2016 FIA World Endurance Championship kalender

17 April. 6 uur van Silverstone, Groot Brittannië

7 Mei. WEC 6 uur van Spa, België

18/19 Juni.  24 uur van Le Mans, Frankrijk

24 Juli. 6 uur van de Nürburgring, Duitsland

4 September. 6 uur van Mexico City, Mexico

17 September. 6 uur van Circuit of the Americas (Lone Star Le Mans), Verenigde Staten

16 Oktober. 6 uur van Fuji, Japan

6 November. 6 uur van Shanghai, China

19 November. 6 uur van Bahrain, Bahrein

 

 

Share