Jeroen Bleekemolen met Murphy Prototypes naar de 24 uur van Le Mans.

Print Friendly, PDF & Email

logo 24 uur van Le Mans 2016Jeroen Bleekemolen zal de komende 24 uur van Le Mans in de LMP2 klasse gaan rijden voor het Ierse team van Murphy Prototypes. Jeroen zal dit samen gaan doen met de Amerikaan Ben Keating en de Belg Marc Goossens.  Het rijderstrio zal gaan rijden in een Oreca 03R-Nissan waarmee het Ierse team dit jaar ook mee rijd in de European Le Mans Series. Jeroen rijd dit jaar zijn 11de 24 uur heeft al eerder de 24 uur van Le Mans gereden in deze klasse en dat was in 2008 en die werd toen in deze klasse gewonnen. 

 

Jeroen Bleekemolen en Ben Keating stonden in eerste instantie ingeschreven op de reservelijst voor de deelnemers van de 24 uur van Le Mans. De 7de plek op deze lijst bood echter te weinig uitzicht op deelname, met de Viper GTS-R, aan deze 24 uurs race en deelname met Murphy is een logische stap. Murphy Prototypes rijd behalve de 24 uur van Le Mans ook het hele seizoen mee in de European Le Mans Series waar ze met de Oreca 03R-Nissan in de P2 klasse rijden. Het Ierse team heeft dit jaar ook een auto, een Riley AV-2s-Nissan, rijden in de nieuwe LMP3 klasse van de ELMS. Het zal dit jaar de vijfde keer zijn dat nummer 48 van het Ierse Murphy Prototypes aan de 24 uur van Le Mans en de European Le Mans Series meerijd. 

 

Murphy prototypes no 48

Foto: Marco van de Bildt

 Het team van Murphy Prototypes wist in 2015 met hun Oreca 03R-Nissan met startnummer 48 als 7de te eindigen in het European Le Mans seizoen. Het team reed ook in 2015 mee tijdens de 24 uur van Le Mans en daar behaalde ze in deze drukke klasse een mooie 4de eindpositie.

Voor Jeroen wordt het zijn elfde deelname aan deze 24 uurs race die hij in deze klasse in 2008 wist te winnen. Marc Goossens rijd dit jaar voor de 13 de keer mee en heeft dus al veel Le Mans ervaring in alle klassen opgedaan in het verleden. Met de betrouwbaarheid van het Murphy team en de ervaring van de coureurs moet het dus wel mogelijk om een goede eindklassering te behalen tijdens de komende 24 uur van Le mans. Met de deelname van Jeroen Bleekemolen aan deze editie van de 24 uur van Le Mans komt het aantal Nederlandse coureurs die meerijden op vier te staan. 

 

 

Share