Nick Catsburg met Black Swan Racing in het WeatherTech Sportscar Championship.

Print Friendly, PDF & Email

Logo IMSA WeatherTech SCCNick Catsburg zal in 2016 gaan rijden in het WeatherTech SportsCar Championship (voorheen Tudor United SportsCar Championship). Nick zal samen met teameigenaar en coureur Tim Pappas in een Porsche 911 GT3 R in de zeer competitieve GTD klasse voor het team van Black Swan Racing gaan rijden. Het Amerikaanse team van Black Swan Racing team is al eerder zeer succesvol geweest in de deze raceklasse maar toen met de coureur Jeroen Bleekemolen. 

 

De in Amersfoort geboren Nick Catsburg timmert al sinds 2005 aan de weg in diverse GT raceklassen. Hij start zijn carrière in de Seat Cupra Cup om vervolgens in 2006 Formule Ford te gaan rijden, en ook rijd hij in dat jaar zijn eerste 24 uurs race op Barcelona. In de jaren 2007 tot en met 2010 rijd hij in diverse klassen zoals de Formule Renault  maar ook de Megane Cup, Dutch GT4 kampioenschap, en neemt hij deel aan de 24 uur van Barcelona. In 2011 gaat Nick in het FIA GT1 en de GT3 kampioenschap rijden, een druk jaar dus. Hij rijd dat jaar o.a. in een BMW Z4 een Nissan GT en een Corvette C6.R die hij samen met Mike Hezemans deelt. 

 

Nick Catsburg Ginetta Dutch GT4 2010

Nick Catsburg in de Ginetta G50 tijdens Paasraces van het Dutch GT4 kampioenschap 2010 (Foto: Marco van de Bildt).

In 2012 rijd Nick in twee verschillende kampioenschappen te weten de Dutch GT4 waar hij rijd in een BMW M3 en de populaire Blancpain Series waar hij de mooie BMW Z4 bestuurd. Ook rijd hij in 2012 zijn eerste 24 uur van Spa race voor het team van Race Art, maar hij weet deze helaas niet uit te rijden. 2013 zal Nick kennis maken met de European Le Mans Series waar hij twee races rijd in een Oreca FLM 09 in de Le Mans Prototype Challenge klasse, maar ook zal hij dat jaar gaan rijden in een BMW Z4 in de Blancpain Endurance Series. Vorig jaar reed Nick ook weer met wisselend succes de Blancpain Endurance Series in de voor hem  zo bekende BMW, maar hij maakte ook kennis met een Lamborghini in de Blancpain Sprint Series. Dit jaar is Nick Catsburg wederom te vinden in de twee race series van de Blancpain en nam hij voor de vierde keer deel aan de 24 uur van Spa die hij dit jaar samen bestuurd met Lucas Luhr en Markus Palttala en deze race op een glorieuze wijze weet te winnen.  

Het team, Black Swan Racing, waar Nick in 2016 mee gaat rijden is in het WeatherTech Sportscar Championship geen onbekende. Het team onder leiding van Tim Pappas maakte in 2008 zijn debuut, in de American Le Mans Series, de voorloper van het huidige SportsCar Championship. In 2008 reed het team met een nieuwe Doran Ford GT-R en kwam uit in de GT2 klasse. In de jaren 2010 en 2011 wist het Black Swan Racing team kampioen te worden in de GTC klasse van de American Le Mans Series. De auto waarmee ze kampioen werden was een Porsche 911 en die reed Tim Pappas samen met Jeroen Bleekemolen. Dit jaar zien we Black Swan Racing met Tim Pappas terug in de Pirelli World Challenge waar het team met twee auto’s (Mercedes SLS AMG GT3 en een Viper GT3-R)  in de GTA klasse rijd. In 2016 zal het team dus met Nick Catsburg en Tim Pappas de GTD klasse gaan rijden en doen dit in een mooie nieuwe Porsche 911 GT3-R en nu maar hopen dat ze net zo succesvol zijn als de jaren 2010 en 2011.

 

 

Share