Kalender 2016 European Le Mans Series.

Print Friendly, PDF & Email

2012 ELMS logo European Le Mans SeriesDe European Le Mans Series zijn de afgelopen twee jaren zeer succesvol verlopen met een groeiend aantal deelnemers op de baan en toeschouwers op de tribunes. In 2016 wordt het aantal races uitgebreid naar zes stuks terwijl het 4 uurs race format onveranderd blijft. Nieuw op de kalender is de race in Oktober op het mooie en uitdagende circuit van Spa-Franchorchamps. Tevens zal er een zeer aantrekkelijk voorprogramma te zien zijn dat wordt verzorgd door de Eurocup Formule Renault 2.0 en de RS 01 Renault Sport Trophy.

 

Het seizoen 2016 zal beginnen met een vier uurs race op het circuit van Silverstone en dit zal, net als de twee voorgaande jaren, in het zelfde weekend zijn als de eerste race van het FIA World Endurace Championship (WEC). De laatste race van het seizoen 2016 is net als dit jaar de race op het Portugeese Circuit van Estoril. Er zal in 2016 één race meer worden verreden dan dit jaar en dat is, na een aantal jaren afwezigheid, de 4 uurs race op het mooie circuit van Spa Franchorchamp. Net als voorgaande seizoenen hebben de teams ook de mogelijkheid om twee dagen te testen voorafgaand aan het nieuwe seizoen. Ditr zal gebeuren in het weekend van 29 en 30 maart alleen de locatie waar er getest kan worden is nog onbekend. 

De klassen waarin geracet kan worden zijn gelijk als die van dit jaar te weten: LMP2, LMP3, LMGTE en de GTC klasse. De winnaars van de LMP2 en de LMP3 klasse krijgen automatisch een uitnodiging voor de 24 uur van Le Mans 2017 in de LMP2 klasse. De winnaars in de GTC klasse mag in de LM GTE Am klasse gaan rijden en de winnaar in de GTE klasse krijgt ook een uitnodiging voor deelname voor de 24 uur van Le Mans 2017 in de LM GTE pro klasse.

De kalender 2016 voor de European Le Mans Series ziet er als volgt uit:  

1: 29 en 30 Maart – Officiële Testdagen – locatie nog niet bekend.

2: 15 en 16 April – Silverstone, Groot Brittannië. (in combinatie met de eerste race van het FIA WEC).

3: 14 en 15 Mei – Imola, Italië.

4: 16 en 17 Juli – Red Bull Ring, Oostenrijk.

5: 27 en 28 Augustus – Paul Ricard, Frankrijk.

6: 24 en 25 September – Spa Franchorchamps, België.

7: 22 en 23 Oktober – Estoril, Portugal. 

 

 

Share