Kalender United SportsCar Championship 2016.

Print Friendly, PDF & Email

logo United Sportscar Racing zwartHet Amerikaanse  IMSA (International Motor Sport Association) heeft de kalender voor 2016 van het United SportCar Championship bekend gemaakt. Er worden in 2016 net als dit jaar weer 12 races in totaal verreden. Het seizoen van het United SportCar Championship begint met de 24 uur van Daytona en eindigt met de 10 uursrace Petit Le Mans op het circuit van Brasilton. Het Amerikaanse bedrijf WeatherTech is aangetrokken als nieuwe hoofdsponsor en heeft hiermee een meerjarig contract afgesloten.

 

Met de nieuwe hoofdsponsor is de officiële naam van het kampioenschap nu WeatherTech UnitedSporstcar Championship. De huidige sponsor, Tudor, blijft nog wel verbonden met de serie maar is naar de achtergrond verschoven. De kalender voor 2016 ziet er niet veel anders uit dan dit jaar en telt in totaal 12 races waarvan er acht met alle vier de race klassen verreden gaat worden. de Overige vier races die op de kleinere circuits plaatsvinden zullen de startvelden kleiner zijn om dat er dan maar twee of drie klassen rijden. 

Het seizoen begint natuurlijk met de 54ste editie van de 24 uur van Daytona in het weekend van 30 en 31 januari, gevolgd door de 64ste editie van de 12 uur van Sebring slechts 1,5 halve maand later. Een betere start van een seizoen kan je je niet wensen. De laatste race van deze kalender, in het weekend van 1 oktober, is ook weer traditiegetrouw de race op Road Atlanta de 10 uurs race “Petit Le Mans”. Welke teams en auto’s er in 2016 gaan rijden blijft nog wel even de vraag maar zeker is wel dat Ford met de nieuwe Ford GT één deelnemers zal zijn in de GTLM klasse. 

 

De 2016 Ford GT

De 2016 Ford GT, (c) fordperformance.com

De kalender voor het United SportsCar Championship ziet er als volgt uit:

1: 30 en 31 Januari – 24 uur van Daytona – Daytona International Speedway, Florida. 

2: 19 Maart – 12 uur van Sebring – Sebring International Raceway, Florida.

3: 16 April – Long Beach – Californië (P, PC en GTLM) 

4: 1 Mei – Laguna Seca – Monteray – Californië. 

5: 4 Juni – Belle Isle – Detroit (P, PC en GTD).

6: 3 Juli – 6 uur van Watkins Glen – New York. 

7: 10 Juli – Mosport, Canada. 

8: 23 Juli – Lime Rock Park, Connecticut (PC, GTLM en GTD).

9: 7 Augustus – Road America, Wisconsin. 

10:  21 Augustus  – Virginia International Raceway, Virginia (GTLM en GTD).

11: 17 September – Circuit of The Americas, Austin, Texas. 

12: 1 Oktober – Road Atlanta “Petit Le Mans “, Georgia.

 

 

Share