Ho-Pin Tung als derde Nederlander naar de 24 uur van Le Mans.

Print Friendly, PDF & Email

logo Le Mans 2015Ho-Pin Tung zal op 13 juni voor de derde keer aan de start van de 24 uur van Le Mans verschijnen. Met de deelname van Ho-Pin Tung is het aantal Nederlandse deelnemers aan de start van de 83ste editie van de 24 uur van Le Mans in totaal drie geworden. Eerder wisten Jeroen Bleekemolen en Xavier Maassen al een stoeltje te bemachtigen. Ho-Pin Tung zal uitkomen in de LMP2 klasse en rijden in een Morgan LM P2 -Nissan voor het  Pegasus Racing Team Total.

 

Ho-Pin Tung is geboren in Velp en heeft een Chinees en een Nederlands paspoort, en door zijn Chinees-Zhaijangnese achtergrond heeft hij een Chinese racelicentie i.p.v. van een Nederlandse. Zijn loopbaan begint in 2002 in de Formule Ford en de jaren die volgen is Ho-PinTung in diverse raceseries te vinden zoals: Formule BMW, GP2 series, GT open, A1 Grand Prix, Superleague Formula, FIA GT1, IndyCar Series, Porsche Carrera Cup Asia, Formule E, FIA WEC,  en sinds 2013 de Asian Le Mans Series.  Een veelzijdig coureur dus.

 

DSC03310.jpg

Foto: Marco van de Bildt

Ho-Pin Tung reed zijn eerste 24 uur van Le Mans in 2013 voor het team van KCMG in de LMP2 klasse. Veel geluk had hij niet want zijn auto viel in de 241ste ronde uit. Vorig jaar reed hij voor het Franse OAK Racing Asia team in een mooie Ligier JS P2 HPD en wist de race wel uit te rijden en op een zevende plaats in de LM P2 klasse te finishen. Dit jaar zal Ho-Pin Tung ook weer in de LM P2 klasse van de 24 uur van Le Mans rijden en gaat dit doen voor het Pegasus Racing Team Total . De auto waarin hij gaat rijden is een Morgan LM P2-Nissan.  Zijn teamgenoten zijn: Leo Roussel en David Cheng. In 2014 werd Tung samen met David Cheng kampioen in de Asian Le Mans Series toen uitkomend voor het team van OAK Racing. 

 

DSC02116

Foto: Marco van de Bildt

 

Share