Xavier Maassen in de LM GTE-Am Team AAI Porsche 911 naar de 24 uur van Le Mans.

Print Friendly, PDF & Email

logo Le Mans 2015Tijdens een persconferentie maakte Xavier Maassen bekend dat hij in juni dit jaar voor de derde keer zal meerijden aan de 24 uur van Le Mans. Het wordt voor Xavier de vierde keer dat hij deze klassieker zal gaan rijden, en hij hoopt met zijn team, AAI uit Taiwan, voor het podium te kunnen gaan in de LM GTE- Am klasse. Behalve de 24 uur van Le Mans zal Xavier ook weer gaan deelnemen aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux om daar zijn zijn vorig jaar behaalde titel te verdedigen en staan er ook nog enkele langeafstandsraces op zijn programma.

 

Xavier Maassen is naast Jeroen Bleekemolen de tweede Nederlander die dit jaar meerijd in de 83ste editie 24 uur van Le Mans, en voor Xavier is het de vierde keer dat hij deze mooie race rijd. In 2009 en 2010 reed Xavier in een Corvette C6 ZR1 en kwam daarmee uit in de GT1 klasse met als beste resultaat een tweede plek in 2009. Tijdens de 24 uur van Le Mans in 2011 reed Xavier in een Ferrari F458 Italia die uitkwam in de LM GTE-Pro klasse en daarmee eindigde hij dat jaar als 24ste algemeen.

 

Foto: Marco van de Bildt. De Luc Alphand Corvette waarmee Xavier Maassen tweede werd in de GT1 klasse bij de 24 uur van Le Mans (209).

De Luc Alphand Corvette waarmee Xavier Maassen tweede werd in de GT1 klasse bij de 24 uur van Le Mans 2009 (Foto: Marco van de Bildt).

Xavier Maassen  zal zijn 24 uur van Le Mans gaan rijden in een Porsche 911 GT3 RSR voor het team van AAI. Het uit Taiwan afkomstig team dank zijn deelname aan deze 24 uur van Le Mans door in 2014 als eerste en tweede te eindigen in LM GTE-Am klasse van de Asian Le Mans Series. De twee Porsche’s waar het team mee rijd krijgen technische en logistieke ondersteuning van het Belgische ProSpeed Competition. Door deze sterke Belgische inbreng is Xavier ervan overtuigt dat een goed eindklassering er dit jaar zeker weer inzit.

 

dsc02876

Foto: Marco van de Bildt.

Xavier krijgt het druk dit autosportseizoen want behalve de 24 uur van Le Mans gaat hij samen met DVB Racing zijn vorig jaar behaalde titel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux verdedigen. Deze Porsche Cup bestaat uit zes races waarvan de eerste al op 2 mei zal plaatsvinden op het circuit van Spa Franchorchamp tijdens de tweede race in het FIA World Endurance Championship. Ook heeft Xavier Maassen ook een paar andere lange afstandsraces op zijn programma staan. Zo is zijn deelname aan de 12 uur van Zandvoort al zeker en zijn er vergevorderde plannen voor de 24 uur van Paul Ricard, 24 uur van Spa, 24 uur van Zolder en de 24 uur van Barcelona. Ja, als alles doorgang vind zullen we Xavier Maassen het komend jaar nog wel een paar keer zien en hopelijk ook het podium.

 

 

Share