Jeroen Bleekemolen met Viper naar de 24 uur van Le Mans.

Print Friendly, PDF & Email

logo Le Mans 2015Jeroen Bleekemolen zal ook dit jaar weer als coureur aanwezig zijn tijdens de 83ste  editie van de 24 uur van Le Mans. Onlangs werd bekend gemaakt dat de Dodge Viper GTS-R van het Amerikaanse Riley Motorsports, na op de reservelijst te hebben gestaan, mag deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. In 2013 was de Viper GTS-R voor het laatst te bewonderen op het circuit de La Sarthe. Voor Jeroen Bleekemolen zal het zijn 10de deelname aan deze monster race zijn en hij is dit jaar tot nog toe wel de enige Nederlandse coureur.  

 

Door het wegvallen van één van de twee Morgan LMP2 EVO’s van het SARD Morand team is nu de Viper GTS-R van Riley Motorsport zeker van deelname aan de 24 uur van Le Mans 2015. De Vipers waren voor het laatst in 2013 te bewonderen op Le mans en kwamen toen met twee auto’s uit in de LM GTE-Pro klasse. De twee Vipers werden in dat jaar 8ste en 9de in hun klasse. Dit jaar zal de Viper GTS-R uitkomen in de zeer competitieve LM GTE-Am klasse. 

 

Viper no 53

Foto: Marco van de Bildt

 

De Viper van Riley Motorsport is dit jaar ook al te bewonderen in de Amerikaanse United SportsCar Championship waar het in de GTD klasse rijd en al zeer fraaie dingen heeft laten zien. Jeroen Bleekemolen rijd daar samen met Ben Keating op deze Viper, en ze wisten net niet de 12 uur van Sebring te winnen.

Jeroen zal deze 83ste editie van de 24 uur van Le Mans samen gaan rijden met de Amerikanen Ben Keating en Marc Miller. Jeroen Bleekemolen is tot nu de enige Nederlandse deelnemer aan deze 24 uurs race en dat terwijl er in 2009 nog acht landgenoten meereden. 

 

Parade des Pilotes, Le Mans

Foto: Marco van de Bildt

Voor Jeroen zal het de 10de keer zijn dat hij de 24 uur van Le Mans gaat rijden. Vorig jaar reed hij mee in een Porsche 911 GT3  RSR van Prospeed Competition in de LMGTE-Pro klasse. Hij wist toen de race, met slechts twee coureurs op deze auto en veel pech, mooi uit te rijden en te finishen op een 33ste plek algemeen. Het beste resultaat wat Jeroen tijdens de 24 uur van Le Mans heeft laten zien was natuurlijk de overwinning in de LM P2 klasse in 2008 toen samen met Jos Verstappen en Peter van Merksteyn. De Viper GTS-R waar Jeroen in rijd zet in Amerika snelle tijden neer dus is er alle kans op een goede eindnotering in de LMGTE-Am klasse tijdens de 24 uur van Le Mans. 

 

Share

2 thoughts on “Jeroen Bleekemolen met Viper naar de 24 uur van Le Mans.

Comments are closed.