Asian Le Mans Series 2015.

Print Friendly, PDF & Email

5-8-2009 0-25-45De Asian Le Mans Series zal dit jaar voor de vierde keer verreden worden. De eerste drie seizoenen waren met zeer weinig deelnemers niet echt succesvol te noemen. Dit jaar heeft de Automobile Club de l’Ouest (ACO) de organisatie voor het hele seizoen in handen. Er zullen in totaal drie races worden verreden in vier verschillende klassen. Het seizoen begint op 9 en10 oktober in Japan en eindigt in Maleisië in het weekend van 19 en 20 december.

 

De afgelopen twee seizoenen van de Asian Le Mans Series die georganiseerd werden door de S2M Group uit Shanghai waren niet bijzonder succesvol. Vorig jaar reden er maar 8 auto’s mee en waren de bezoekersaantallen ook te verwaarlozen. De ACO heeft de organisatie van de serie nu overgenomen en start dit jaar met drie races op de kalender, en ze willen dit in 2016 uitbreiden naar vijf races.  Hoe de raceweekenden dit jaar er precies uit gaan zien is nog niet bekend maar de ACO ziet genoeg potentie in deze regio om er op termijn een succes van te kunnen maken zoals bij de European Le Mans Series het geval is. De races zullen net als voorgaande jaren wel weer drie uur duren en het aantal klassen zal waarschijnlijk, bij voldoende inschrijvingen, vier worden.

 

DSC03310.jpg

Foto: Marco van de Bildt

Om de races meer aandacht en publiciteit te geven is besloten om twee van de drie races in het zelfde weekend te laten plaatsvinden als de race van het FIA World Endurance Championship (WEC).

De winnaars van de diverse klassen kunnen ook dit jaar weer een startbewijs ontvangen voor de 24 uur van Le Mans 2016. Zo heeft in de LMP2 klasse, OAK Racing in 2014, met o.a. Ho-Pin Tung een startbewijs voor de komende 24 uur van Le Mans weten te bemachtigen. Het uit Taiwan afkomstig team van AAI is dit jaar met twee Porsches in de GTE- Am klasse, van de 24 uur van Le Mans, aanwezig en doet dit in nauwe samenwerking met het Belgische Prospeed.

Het is natuurlijk te hopen dat we dit jaar voor de komende drie races van deze serie beter gevulde startgrids gaan krijgen dan de voorgaande drie jaren. 

De kalender voor de Asian Le Mans Series 2015:

1:  9 en 10  oktober – Fuji Speedway – Japan. In combinatie met de zesde race van de WEC.

2: 30 en 31 oktober – Shanghai – China. In combinatie met de zevende race van de WEC. 

3: 19 en 20 december –  Sepang – Maleisië. 

 

 

Share