Nissan presenteert GT-R LM Nismo LM P1 wagen.

Print Friendly, PDF & Email

logo nismo nissanNissan heeft tijdens de Super Bowl in een pauze commercial van anderhalve minuut de Nissan GT-R LM Nismo officieel gepresenteerd. Nissan keert met de nieuwe bolide terug in de LM P1 klasse van de 24 uur van Le Mans en het FIA World Endurance Championship, en zal daarbij twee wagens inzetten. Eerder al waren er geruchten over de wagen, met name de plaatsing van de motor baarde opzien, namelijk voorin.

 

 

 

De Nissan GT-R LM NIsmo is een opmerkelijke wagen geworden. Ben Bowlby, die ook betrokken was bij het ontwerp en de ontwikkeling van de DeltaWing, was wederom als ontwerper actief bij de LM P1 wagen. Bowlby kon met een blanco ontwerp beginnen. Het ontwerp is dan ook radicaal anders dan wat we gewend zijn van de huidige LM P1 prototypes. De motor ligt voorin de wagen, wat zou moeten zorgen voor een betere gewichtsverdeling. Daarnaast worden door de motor de voorwielen aangedreven.

Nismo heeft gekozen voor een 3 liter V6 twin turbo benzine motor die de voorwielen aandrijft. De voorwielen zijn breder dan de achterwielen, 14 inch tegen 9 inch. De wagen gebruikt een 8 MJ hybride systeem, het Flybrid systeem van Torotrak,  en doet daarmee mee in de hoogste categorie ERS. Het hybride systeem kan energie teruggeven aan de voorwielen. Onduidelijk is nog of er ook energie teruggeven kan worden aan de achterwielen. Dit zou ook later nog geïmplementeerd kunnen worden door Nissan.

 

Nissan GT-R LM Nismo

Foto: (c) Nissan Motorsports.

Nissan zal met de GT-R LM Nismo meedoen aan de 24 uur van Le Mans en het hele seizoen van het FIA World Endurance Championship, waarbij twee wagens worden ingezet. In Maart zal de auto worden getest op Sebring, en eind Maart zal de Nissan bij de officiële FIA WEC test zijn op Paul Ricard.

Inmiddels heeft Nissan ook de eerste coureur bekend gemaakt. Marc Gene, voormalig Peugeot en Audi coureur zal in ieder geval één van de wagens het hele seizoen gaan besturen. Meer namen zullen later bekend worden gemaakt.

 

 

 

 

Share