Datum 24 uur van Le Mans Classic 2016.

Print Friendly, PDF & Email

le mans classicIn het weekend van 8, 9 en 10 Juli 2016 zal voor de achtste keer de 24 uur van Le Mans Classic verreden worden. Deze 24 uurs race is één van de grootste klassieke wedstrijd in de wereld. De race die op het ruim 13 kilometer lange originele Circuit de La Sarthe wordt verreden staat bol van de tradities uit het heden en verleden en is met zo’n 400 deelnemers een zeer succesvol evenement. 

 

De eerste 24 uur van Le Mans Classic was in 2002 en wordt nu om het jaar gereden. In 2016 zal dus de achtste editie van dit zeer succesvolle evenement worden georganiseerd. De 24 uur van Le Mans Classic is samen met de jaarlijkse 24 uur van Le Mans de enige race die op het 13,6 kilometer lange circuit van La Sarthe worden verreden. 

 

20090613-DSC00155

Foto: Marco van de Bildt

De race wordt weer in zes verschillende klasses (tijdperken) gereden en zodoende rijden er dan ook zo’n 400 klassiekers mee. Iedere klasse rijd twee keer een race van twee uur en de startpositie wordt via kwalificaties bepaald. Op en rond het circuit zijn meestal nog zo’n 6000 (meestal privé) klassiekers te bewonderen. Deze mooie auto’s komen van over de hele wereld naar Le Mans voor dit evenement. De mooiste klassiekers en diverse autoclubs hebben het mooiste plekje op het kleinere Bugatti Circuit van Le Mans. Natuurlijk zullen er, net als de vorige edities, aan deze race ook weer Nederlandse coureurs en teams meedoen.

 

Foto: Marco van de Bildt. Sir Stirling Moss met de Osca FS 372.

Foto: Marco van de Bildt. Sir Stirling Moss met de Osca FS 372.

 

 

Share