De eerste uitnodigingen voor de 24 uur van Le Mans 2015.

Print Friendly, PDF & Email

24 uur van Le MansDe organisatie van de 24 uur van Le Mans, de Automobil Club de l ‘Ouest (ACO), heeft de eerste dertien deelnemers voor de race op 13 en 14 juni 2015 bekent gemaakt. De eerste deelnemers zijn o.a. de winnaars van het United SportCar Championship, European Le Mans Series en de Asian Le Mans Series maar natuurlijk ook die van de 24 uur van Le Mans 2014. De overige deelnemers aan de 24 uur van Le Mans en de deelnemers van het  FIA world Endurance Championship worden halverwege februari bekend gemaakt.

 

Er zijn nu tien teams met dertien auto’s die zeker van deelname zijn aan de 24 uurs race op het circuit de La Sarthe. Drie teams zijn met twee auto’s uitgenodigd, te weten AF Corse, AAI Motorsports en SMP Racing. Het Amerikaanse team van Wayne Taylor Racing komt op uitnodiging van de United SportsCar Championship uit in de LM P2 klasse. Het team was dit jaar met een DP (Daytona Prototype) auto actief in Amerika maar zal voor deelname aan de 24 uurs race in Frankrijk toch op zoek moet gaan naar een LM P2 auto. 

 

DSC03182

Foto: Marco van de Bildt

Het inschrijven voor deelname aan de 24 uur van Le Mans 2015 op 13 en 14 juni kunnen niet uitgenodigde teams doen van 18 december 2014 tot en met 25 januari 2015. De ACO zal dan halverwege Februari de complete lijst van 56 deelnemers bekend maken samen met het deelnemers aan het FIA World Endurance Championship. De nu bekend gemaakte lijst van 13 deelnemende auto’s is natuurlijk slechts een uitnodiging, de teams moeten dit nog wel accepteren. De lijst ziet er als volgt uit:

 Winnaars 24 uur van Le Mans 2014:

Audi Sport Team Joest – LMP1 klasse

Jota Sport  – LMP2 klasse

AF Corse – GTE Pro klasse

Aston Martin Racing – GTE Am klasse

 

European Le Mans Series:

Signatech-Alpine – LMP2 klasse

SMP Racing – GTE-Pro klasse

AF Corse – GTE- Pro klasse

SMP Racing – GTE AM klasse

 

Asian Le Mans Series:              

OAK Racing Team Total – LM P2 klasse

AAI Motorsports- GTE-Am  (2 x) klasse

 

United Sportscar Championship:

Wayne Taylor Racing  – LMP2 klasse

Scuderia Corse – GTE-Am

 

 

Share