2015 kalender United SportsCar Championship en SportsCar Challenge.

Print Friendly, PDF & Email

ogo united sportscar championshipDe IMSA heeft enige tijd geleden de 2015 kalenders bekend gemaakt voor het TUDOR United SportsCar Championship en de Continental Tire SportsCar Challenge, enkele wijzigingen ten opzichte van het afgelopen jaar zijn er wel. Beide kalenders zijn wat korter. In het United SportsCar Championship heeft iedere klasse dit jaar 10 races, vorig jaar 11. De Continental Tire SportsCar Challenge gaat van 12 naar 10 races, allen in hetzelfde weekend als het United SportsCar Championship. Het seizoen gaat van start met de 24 uur van Daytona (Daytona International Speedway), en wordt afgesloten met de Petit Le Mans op Road Atlanta.

 

 

Op de kalender staan 12 raceweekenden, maar omdat niet ieder klasse in ieder weekend aan de start komt zijn er voor iedere klasse 10 races in het seizoen. Door stap terug van 11 naar 10 races zullen dit jaar de Indianapolis Motor Speedway en de Kansas Speedway niet op de kalender van het United SportsCar Championship staan. Daar staat tegenover dat Lime Rock Park aan het schema is toegevoegd.

De eerste race van het seizoen, de 24 uur van Daytona op 24 en 25 Januari, is tevens de eerste race van Tequila Patron North American Endurance Cup. Evenals vorig jaar bestaat de Endurance Cup uit de vier lange afstand races van het kampioenschap. De andere races zijn de 12 uur van Sebring (21 Maart), Watkins Glen (28 Juni) en de seizoensafsuiter Petit Le Mans op 3 Oktober.

 

TUDOR United SportsCar Championship

24 – 25 Januari, 24 uur van Daytona, Daytona International Speedway*
21 Maart, 12 uur van Sebring, Sebring International Raceway*
18 April, Long Beach Street Circuit (alleen P/GTLM)
3 Mei, Mazda Raceway Laguna Seca (aparte P/GTLM en PC/GTD races)
30 Mei, Detroit Belle Isle (alleen P/GTD)
28 Juni, Watkins Glen International*
12 Juli Canadian Tire Motorsport Park (alleen P/PC/GTLM)
25 Juli, Lime Rock Park (alleen PC/GTD)
9 Augustus, Road America
23 Augustus, Virginia International Raceway (aparte PC en GTLM/GTD races)
19 September, Circuit of The Americas
3 Oktober, Petit Le Mans, Road Atlanta*

*Tequila Patron North American Endurance Cup

 

Continental Tire SportsCar Challenge

23 Januari, Daytona International Speedway
20 Maart, Sebring International Raceway
2 Mei, Mazda Raceway Laguna Seca
27 Juni, Watkins Glen International
11 Juli, Canadian Tire Motorsport Park
24 – 25 Juli, Lime Rock Park
8 Augustus, Road America
22 Augustus, Virginia International Raceway
18 September, Circuit of The Americas
2 Oktober,  Road Atlanta

 

 

 

Share