Winter Endurance Kampioenschap 2014-2015 gaat van start met de Zandvoort 500.

Print Friendly, PDF & Email

logo WEKDe dagen worden korter en de temperatuur daalt. De winter is in aantocht, en betekend ook dat het Winter Endurance Kampioenschap (WEK) weer van start gaat op Circuit Park Zandvoort. Het WEK 2014 – 2015 kampioenschap bestaat evenals vorig jaar uit drie Endurance races van 4 uur, en begint dit weekend, op zaterdag 8 november, met de Zandvoort 500. Het Winter Endurance Kampioenschap wordt door het Circuit Park Zandvoort en het Dutch National Racing Team (DNRT) georganiseerd.

 

dsc07653

Foto: Marco van de Bildt

We zijn inmiddels toe aan de 14de editie van het Winter Endurance Kampioenschap, en zoals gezegd gaat het kampioenschap dit weekend, op zaterdag 8 november, van start met de Zandvoort 500. Daarna volgen nog twee races in 2015. Op zaterdag 3 Januari is de traditionele Nieuwjaarsrace, waarvan het laatste deel in het donker zal zijn. De laatste race, de Final 4, is op zaterdag 7 Maart.

Er wordt gestreden in vier verschillende klassen, in iedere divisie worden punten verdeeld en degene met de meeste punten mag zich kampioen noemen. De kampioen(en) kan dus uit iedere klasse komen. Divisie I, de klasse met de zware jongens, is voor Sportscars, Toerwagens en GT’s met een cilinderinhoud boven de 3200 cc. In Divisie II komen GT en Toerwagens uit met een cilinder inhoud tussen de 2500 en 3200 cc. Divisie III is voor auto’s tot 2500 cc. Hier vinden we o.a. de Renault Clio’s, de BMW Compact en de Mazda’s uit de Ribank Mazda MaX5 Cup. Divisie IV is de diesel klasse, voor diesel auto’s volgens DNRT specificaties.

 

Kalender Winter Endurance Kampioenschap 2014-2015:

8 november, Zandvoort 500.

3 januari, Nieuwjaarsrace.

7 maart, Final 4.

 

Share