Krohn Racing stapt met een Ligier JS P2 over naar de LM P2 klasse.

Print Friendly, PDF & Email

Krohn Racing logoTijdens het Lone Star Le Mans weekend in Austin,Texas heeft Tracey Krohn, van Krohn Racing, aangekondigd om vanaf seizoen 2015 in de LM P2 klasse te zullen gaan rijden. De auto waarmee volgend jaar wordt gereden is een Ligier JS P2 met een Judd HK V8 motorblok. Het team van Krohn Racing is al actief in de autosport sinds 2005 en was de laatste vier jaar hoofdzakelijk te bewonderen in een opvallende groene Ferrari F458 Italia waarin ook diverse keren de 24 uur van Le Mans werd verreden. Het is nog niet bekend gemaakt in welke serie er gereden gaat worden maar dat zal waarschijnlijk de United SportsCar Championship worden.  

 

Krohn Racing is opgericht in 2006 door in middels 60 jarige Tracey Krohn die behalve eigenaar ook de vaste coureur van zijn team is. Voor Krohn Racing begint de carrière in 2006 met deelname aan de 24 uur va Daytona en hier weten Tracey Krohn en o.a Niclas Johnson de race als vijfde te finishen. In hun eerste jaar van de Grand-Am eindigt het Krohn team als tweede in het DP klassement. Het seizoen 2007 in de Grand Am wordt er door het team met twee Pontiac Rileys gereden en eindigen ze als vierde in het DP klassement. In 2008 stapt het team over op een Lola chassis met een Pontiac motor.

 

Krohn Racing DP

Foto: (c) Krohn Racing

In 2009 stappen ze over naar Ford motoren en rijden de Grand Am series mee tot met 2010. In 2011 rijd Krohn Racing nog wel mee in de 24 uur van Daytona maar niet meer het hele seizoen van de Grand Am, in hetzelfde jaar rijd het team mee in de nieuwe serie de Intercontinental Le Mans Cup Series. Ze rijden dan mee in de GTLM-Am klasse en doen dat in een Ferrari F458-Italia. In de jaren 2012 en 2013 rijden ze met hun groene Ferrari F458 mee in de GTLM-Am klasse van het FIA World Endurance Championship met een tweede plaats tijdens de 6 uur van Fuji als beste resultaat. Dit jaar zijn er in Amerika enkele endurance races gereden door het team zoals de 12 uur van Sebring , 24 uur van Daytona en de 6 uur van de Glen, maar niet een heel seizoen in een kampioenschap.

 

Krohn Racing Ferrari

Foto: (c) Marco van de Bildt

Krohn Racing rijd ook al vanaf 2006 mee in de 24 uur van Le Mans. Tracey Krohn rijd daar vanaf 2006 ieder jaar met zijn vaste tweede coureur de Zweed Niclas Johnson. In 2006 rijden de twee coureurs samen met Jörg Bermeister in een Porsche 911 GT3 RSR in de GT2 klasse maar weten helaas de eindstreep van race niet te halen. Van 2007 tot en met 2010 rijd Krohn Racing samen met het team van Risi Competizione de 24 uur van Le Mans. Deze twee teams rijden de 24 uurs race in een Ferrari F430 GT2 in de GT2 klasse. Het beste resultaat wat in deze vier jaar wordt gehaald is in 2007 een tweede plek in de klasse. Vanaf 2011 tot en met dit jaar rijd Krohn Racing onder eigen naam de 24 uur van Le Mans en doet dat in de bekende groene Ferrari F458 Italia GT2 in de GTE LM -Am klasse. Hun hoogste notering in deze periode met deze auto is een derde plek in de klasse en 25ste algemeen in 2012 en ze hadden er toen 323 ronden opzitten. 

 

Share