Kalender FIA World Endurance Championship 2015.

Print Friendly, PDF & Email

logo fia wecOp het circuit van Fuij, Japan werd vorig weekend de vijfde race van het seizoen 2014 verreden en tegelijkertijd werd de kalender voor het vierde FIA World Endurance Championship (WEC) seizoen bekend gemaakt. Het komende seizoen telt, net als dit jaar, acht races waarvan er zeven weer de bekende zes uurs races zullen zijn, en in juni de 24 uur van Le Mans gereden wordt. Het circuit van de Nürburgring zal volgend jaar voor de eerste keer worden bezocht dit als vervanger voor de race op het circuit van Sao Paulo, Brazilë.

 

Het seizoen 2015 begint met de 6 uur van Silverstone op 12 April gevolgd door de 6 uur van Spa-Franchorchamp op 2 Mei. Het belangrijkste evenement op de WEC kalender is natuurlijk de 83ste editie van 24 uur van Le Mans en die wordt verreden op 13 en 14 juni. De 24 uurs race op het Circuit de La Sarthe wordt voorafgegaan van een testdag en die is op 31 mei.

 

DSC03182

Foto: Marco van de Bildt.

Na een zomerstop van ruim twee maanden is de 6 uur van de Nürburgring aan de beurt. Dit circuit is een vervanging voor de race in Brazilië die in 2015 komt te vervallen i.v.m renovatie werkzaamheden aan het circuit. Op 19 september is het Circuit of the Americas weer aan de beurt en die ronde zal, net als dit jaar, weer samen worden verreden met de elfde race uit het United SportsCar Championship.

De laatste drie races in het kampioenschap vinden plaats in het verre oosten. De 6 uur van Japan op het circuit van Fuij op 11 oktober, de 6 uur van Shanghai in China op 1 november en de laatste race van het seizoen is de 6 uur van Bahrein.

FIA World Endurance Championship 2015:

27-28 Maart – Officiële testdagen, Paul Ricard, Le Castellet, Frankrijk.

12 April – Silverstone, Groot Brittannië.

2 Mei – Spa-Franchorchamp, België.

31 Mei – Testdag 24 uur van Le Mans, Frankrijk.

13 en 14 Juni – 24 uur van Le Mans, Frankrijk.

30 Augustus – Nürburgring, Duitsland.

19 September – Circuit of  the Americas, Verenigde Staten.

11 Oktober – Fuij, Japan.

1 November – Shanghai – China.

21 November – Bahrein.

 

 

Share