FIA WEC, Jeroen Bleekemolen met Ferrari in 6 uur van Fuji.

Print Friendly, PDF & Email

logo fia wecJeroen Bleekemolen zal dit weekend in actie komen met de AF Corse Ferrari 458 Italia in de 6 uur van Fuji, de FIA World Endurance Championship race op het circuit van Fuji in Japan. Het zal voor Bleekemolen de eerste keer zijn dat hij in een Ferrari racet. Samen met team genoten Bret Curtis en Mike Skeen gaat hij start in de no. 61 Ferrari in de LMGTE-Am klasse. Bleekemolen is vooralsnog de enige Nederlander op de 27 wagens tellende deelnemerslijst.

 

Bret Curtis was ook een teamgenoot van Jeroen Bleekemolen bij de 24 uur van Le Mans van dit jaar, toen samen met Cooper MacNeil. Ze waren toen op de no. 79 WeatherTech Prospeed Porsche in de LMGTE-Am klasse ingeschreven.

 

DSC03302

Foto: Marco van de Bildt.

Maar Curtis kreeg een hersenschudding bij een zware crash en mocht niet starten. Bleekemolen en MacNeil hebben toen de race met z’n tweeën gereden maar moesten wel van start in de LMGTE-Pro klasse.

De Amerikaan Mike Skeen is minder bekend in Europa. Hij rijd o.a. in de Pirelli World Challenge, en heeft daar de nodige overwinningen op z’n naam staan.

 

no. 61 Ferrari 458 Italia

Foto: Marco van de Bildt

In totaal zijn er 7 inschrijvingen in de LMGTE-Am klasse, en Jeroen Bleekemolen behoort met zijn teamgenoten, Bret Curtis en Mike Skeen, zeker tot de favorieten voor de overwinning.

De 6 uur van Fuji gaat op zondag 12 Oktober om 11:00 uur lokale tijd van start.

 

 

 

Share