Programma 24 uur van Le Mans 2014.

Print Friendly, PDF & Email

logo 24 uur van le mans 2014Eindelijk is het weer zover, na bijna een jaar lang wachten zal op 14 en 15 juni de 82ste editie van de 24 uur van Le Mans worden verreden. In  de week voor de race is er genoeg te doen op en rond het circuit en in het centrum van de stad. Zo zijn er de rijders parade en de administratieve en technische keuring van de auto’s in het centrum van de stad. Op het circuit wordt er volop getraind met auto’s van de twee support races, en natuurlijk zijn de 56 deelnemende Le Mans auto’s die zich gaan kwalificeren te bewonderen. Behalve de hoofdrace, de 24 uur van Le Mans, kunnen we op zaterdag ook genieten van een race in  Group C auto’s en een wedstrijd in de Franse Porsche Carrera Cup. 

 

De week voor de start van de 24 uur van Le Mans begint met de technische en administratieve keuring van alle deelnemers aan de race. Deze voor het publiek deels vrij toegankelijke administratieve en vooral technische keuring vind traditioneel plaats op de zondag en maandag voorafgaand aan de race. De locatie voor dit begin van de Le Mans week is het prachtige Place de la République in het oude centrum van de stad Le Mans. Deze keuring van Zondag en Maandag is voor de fans en inwoners van Le Mans de perfecte gelegenheid om de teams en de auto’s van zeer dichtbij te kunnen bewonderen.

Het belangrijkste in de week voor de race zijn natuurlijk de kwalificaties van de 56 deelnemers aan de race, die vinden plaatst op woensdag en donderdagmiddag en avond. Op deze twee dagen vinden ook de kwalificaties en vrije trainingen plaatst van de twee supportraces van zaterdag. Ook vinden er op woensdag, donderdag en zaterdagavond weer diversen optredens plaats van verschillende artiesten.  In de stad Le Mans is er op de vrijdag voor de  race genoeg te beleven met als hoogtepunt de rijders parade door het oude centrum op vrijdag middag. 

 

24 uur van Le Mans, parade des pilotes

Foto: Marco van de Bildt

Op Vrijdag kan iedereen met een geldige toegangskaart een wandeling maken door de pitsstraat en zich vergapen aan alles wat er zoal wel of niet in de diverse pitboxen gebeurt. Het belangrijkste is natuurlijk de Zaterdag als om exact om 15.00 uur de 24 uur van Le Mans van start gaat. 

Programma 24 uur van Le Mans 2014:

Zondag 8 Juni.

14:30 – 19:00 uur: Scrutineering, technische en administratieve keuring van de deelnemende auto’s en coureurs, op de Place de la République in het centrum van Le Mans. Dit is vrij toegankelijk voor iedereen.

Maandag 9 Juni.

 10.00-18.00 uur: Scrutineering, technische en administratieve keuring van de deelnemende auto’s en coureurs, op de Place de la République in het centrum van Le Mans. Dit is vrij toegankelijk voor iedereen.

Dinsdag 10 Juni.

17.00 – 18.30 uur: Handtekeningen sessie van de coureurs in de pitsstraat. Toegankelijk voor iedereen met een algemene toegangskaart.

Woensdag 11 Juni. 

16.00 – 20.00 uur. Vrije trainingen van de deelnemers aan de 24 uur van Le Mans.

20.00 – 22.00 uur.  Concerten van Medi en Hollysiz.

22.00 – 24.00 uur. 1ste kwalificatie van de deelnemers aan de 24 uur van Le Mans.

Donderdag 12 Juni.

19.00 – 21.00 uur. 2de kwalificatie voor de deelnemers aan de 24 uur van Le Mans.

20.00 – 22.00 uur. Concerten van Charivari en Renan Luce.

22.00 – 24.00 uur. 3de kwalificatie van de deelnemers aan de 24 uur van Le Mans.

Vrijdag 13 Juni.

10.00 – 20.00 uur. Pitwalk, toegankelijk voor voor iedereen met een algemene toegangskaart.

17.30 – 19.30 uur. Rijders parade in het centrum van Le Mans. 

Zaterdag 14 Juni.

09.00 – 09.45 uur. De laatste vrije trainingen voor de deelnemers aan de 24 uur van Le Mans.

15.00 uur. Start van de 82ste 24 uur van Le Mans.

20.00 – 22.00 uur Concerten van Noa Moon en Alpha Blondy.

Zondag 15 Juni.

15.00 uur. Finish van de 82ste 24 uur van Le Mans.

Op zaterdagochtend en het begin van de middag zullen voor de start van de 24 uurs  race nog twee support races plaatsvinden en dat zijn, een race uit Group C en een race uit de Franse Porsche Carrera Cup. De kwalificaties voor deze races vinden plaats  op donderdag 12 Juni. 

 

podium 24 uur van Le Mans

Foto: Marco van de Bildt

 

 

 

Share