FOTO’S: FIA-WEC, 6 uur van Spa-Francorchamps.

Print Friendly, PDF & Email

podium 6 uur van Spa-Francorchamps 2014Afgelopen weekend is op het circuit van Spa-Francorchamps de 6 uur van Spa-Francorchamps verreden, de tweede race van het FIA World Endurance Championship (FIA-WEC). Ruim 46.000 toeschouwers kwamen, o.a. vanwege het mooie weer, naar het legendarische Ardennen circuit om getuige te zijn van een mooie race, waarbij ditmaal Toyota aan het langste eind trok. De winst ging naar Anthony Davidsons, Nicolas Lapierre en Sebastien Buemi met de no. 8 Toyota TS040, nadat ze eerder dit seizoen ook al de 6 uur van Silverstone wisten te winnen. In de LM P2 klasse ging de overwinning voor de tweede maal op rij naar de G-Drive Racing Morgan Nissan van Roman Rusinov, Olivier Pla en Julien Canal terwijl in de beide GTE klassen de overwinning naar de Ferrari’s van AF Corse ging. Er is ook nog een uitgebreider verslag van de race. Deze en andere foto’s zijn ook op onze fotopagina terug te vinden (directe link). Wat duidelijk is geworden, is dat er door verschillende teams, waaronder Audi en Porsche, nog het nodige huiswerk moet worden verricht voor de volgende ontmoeting van het FIA-WEC, de 24 uur van Le Mans op 14 en 15 Juni.

 

 

Share