Paasraces op Circuit Park Zandvoort.

Print Friendly, PDF & Email

Dutch Power Pack logoOp Circuit Park Zandvoort vinden dit weekend de traditionele Paasraces plaats. De Paasraces zijn voor veel kampioenschappen de start van het seizoen, zo ook voor het Dutch Power Pack (DPP). Het DPP, dat inmiddels aan zijn negende seizoen begint, is wel wat ingekrompen in de laatste paar jaar. Er zijn nog twee klassen over, de Formido Swift Cup en het Burando Production Open. Zo is o.a. het in 2009 gestarte Dutch GT4 kampioenschap opgegaan in de GT4 European Cup, en het Dutch Renault Clio Cup is overgegaan naar de Clio Cup Benelux. De Supercar Challenge zal met alle klassen aanwezig zijn voor hun openings races van het 2014 seizoen, en daarnaast zal ook de Formula Renault 1.6 NEC Junior aanwezig zijn.

 

DSC08933

Foto: Marco van de Bildt

Het Dutch Power Pack (DPP) heeft op enig moment zes verschillende kampioenschappen gekent. Daarvan zijn er momenteel nog twee over onder de vlag van het DPP, de Formido Swift Cup en het Burando Production Open. Beiden zijn uiteraard aanwezig bij de Paasraces voor hun seizoens opener. Vanwege het volle schema rijden beide klassen samen in dezelfde wedstrijd. Na de Paasraces staan er nog zes evenementen op de racekalender. Tweemaal gaat het circus over de grens, eind Juni naar Zolder in België tijdens het Pirelli Superprix raceweekend en eind Juli naar de Porsche Day Hockenheim in Duitsland.

Kalender Dutch Power Pack

19 – 21 april, Paasraces, Circuit Park Zandvoort, Nederland
7 – 9 juni, Pinksterraces, Circuit Park Zandvoort, Nederland
28 – 29 juni, Pirelli Superprix, Circuit Zolder, België
4 – 6 juli, Zandvoort Masters, Circuit Park Zandvoort, Nederland
25 – 26 juli, Porsche Day Hockenheim, Hockenheim, Duitsland
16 – 17 augustus, DNRT Super Race Weekend, Circuit Park Zandvoort, Nederland
18 – 19 oktober, Formido Finaleraces, Circuit Park Zandvoort, Nederland 

 

DSC08748

Foto: Marco van de Bildt

De Dutch Renault Clio Cup is over gegaan in de Clio Benelux Cup, tegelijk met het beschikbaar komen van de nieuwe Cup auto in 2014. Er is nog wel een overgangsklassement, met de naam Renault Clio Benelux Challenge, voor deelnemers met het oude model Renault Clio.

Op de 7 raceweekenden tellende kalender staan drie evenementen in Nederland en drie in België. Eenmaal komen de Clio’s in Duitsland in actie, tijdens de World Series by Renault op de Nürburgring. Op Zandvoort zien we de Clio Benelux Cup weer terug tijdens de Finaleraces in Oktober.

De Benelux Clio Cup heeft als organisator/promotor MdH Communications. Dezelfde organisatie organiseert dit jaar voor het tweede seizoen de Formula Renault 1.6 NEC Junior. Dit kampioenschap heeft exact dezelfde kalender.

 

DSC09086

Foto: Marco van de Bildt

Kalender Clio Benelux Cup / Formula Renault 1.6 NEC Junior

19-21 April, Paasraces Zandvoort, Nederland
30 May-1 Juni, World Series by Renault Spa, België
11-13 Juli, World Series by Renault Nurburgring, Duitsland
1-3 Augustus, Gamma Racing Day Assen, Nederland
28-30 Augustus, 24 Hours Zolder, België
3-5 Oktober, Racing Festival Spa, België
17-19 Oktober, Finaleraces Zandvoort, Nederland

 

DSC08942

Foto: Marco van de Bildt

De Supercar Challenge is met alle klassen aanwezig op Zandvoort voor haar opening van het seizoen. Vijf klassen rijden gecombineerde races terwijl de Superlight klasse, die helaas (nog) niet zo groot is, zijn eigen races rijd. In de andere races rijden de Super Sport en Sport klasse samen in een race, en de Super GT, de GT en de GTB klasse rijden samen in een race. Op het programma staan zo op één dag al drie races van een uur.

De Supercar Challenge heeft dit seizoen een interessant programma met  o.a. Brands Hatch en Spa-Francorchamps. Wie de Supercar Challenge dit seizoen na de Passraces nog in actie wil zien moet naar Assen of de grens over.

 

DSC09402

Foto: Marco van de Bildt

Kalender Supercar Challenge

21 april, Paasraces Zandvoort, Nederland
25 mei, Acceleration2014 Nürburgring, Duitsland
8 juni, Euroraces, Spa Francorchamps, België
29 juni, Pirelli Superprix Zolder, België
3 augustus, GAMMA Racing Day , Assen, Nederland
23 augustus, Acceleration 2014, Paul Ricard, Frankrijk (alleen Superlights)
14 september, Brands Hatch GP track, Groot Brittannië
5 oktober, Racing Festival, Spa Francorchamps, België
19 oktober, Acceleration 2014, Finaleraces Assen, Nederland

 

 

 

Share