Kalender GT4 European Series 2014.

Print Friendly, PDF & Email

logo GT4 European SeriesHet Dutch GT Championship bestaat niet meer. Met ingang van dit jaar zijn de GT4 European Cup en het voormalige HDI-Gerling Dutch GT Championship samen gevoegd in een nieuw kampioenschap, de GT4 European Series. Voor het komende seizoen staan er zes raceweekenden op de kalender in Italië, België, Frankrijk, Duitsland en Nederland. De race in Nederland op Circuit Park Zandvoort zal zijn tijdens het Masters weekend.

 

 

Het seizoen start op 11 Mei in Italië op het circuit van Misano Adriatico, en ook de seizoensafsluiter is in Italië, en wel op Monza op 26 Oktober.

Zoals gezegd is er één raceweekend in op Zandvoort. Dit weekend is het Masters weekend in Juli. Dit gaat een heel mooi raceweekend worden, want naast de masters zullen ook de Blancpain Sprint Series acte de présence geven. Dat zijn alvast drie redenen om naar Zandvoort te komen.

 

20090801-dsc00609

Dutch GT4 Kampioenschap, 2009, het debuutseizoen (Foto: Marco van de Bildt)

Kalender GT4 European Series 2014

10-11 mei, Misano, Italiaans GT, Italië

4-6 juli, Zandvoort, Masters, Nederland

24-26 juli, Spa-Francorchamps, 24 uur van Spa, België

30-31 augustus, Paul Ricard, Italiaans GT, Frankrijk

20-21 september, Nürburgring, Blancpain Endurance Series, Duitsland

25-26 oktober, Monza, Italiaans GT, Italië

 

 

 

Share