Geen Vipers op Le Mans dit jaar.

Print Friendly, PDF & Email

srt viper dodge logoSRT Motorsports zal dit jaar niet aanwezig zijn bij de 24 uur van Le Mans. Het Amerikaans team heeft aan de Automobile Club de l’Ouest (ACO) laten weten de de beide SRT Viper GTS-Rs terug te trekken van de LM GTE Pro deelnemerslijst. Voor Jeroen Bleekemolen en de Belg Marc Goossens betekend dit dat ze op zoek moeten gaan naar een ander zitje, wat buitengewoon lastig zal zijn. Het wegvallen van de Vipers betekend ook een dieptepunt in het aantal Amerikaanse teams dat deelneemt sinds jaren.

 

Naar verluid zouden de verkoopcijfers van de Vipers tegenvallen wat o.a. resulteerde in de (tijdelijke) sluiting van een fabriek in Detroit. Daarmee kwamen de budgetten voor deelname aan de 24 uur van Le Mans uiteraard ook zwaar onder druk te staan.
Voor SRT zou dit de tweede Le Mans deelname zijn als onderdeel van en meerjarenplan na hun terugkeer vorig jaar.
SRT Motorsports zal wel volledig in het TUDOR United Sportscar Championship blijven meedoen dit seizoen.

 

dsc02629

Foto: Marco van de Bildt

Naast Jeroen Bleekemolen en Marc Goossens zitten ook Dominik Farnbacher, Rob Bell, Jonathan Bomarito en Kuno Wittmer zonder zitje voor Le Mans.

De twee opengevallen startplekken gaan nu naar de eerste twee reserves op de LM GTE reserve lijst, te weten JMW Motorsports met de Ferrari 458 Italia en Team Taisan, eveneens met een Ferrari 458.

 

 

 

Share