Winst voor de Stadler Motorsport-Porsche tijdens de 24 uur van Dubai 2014.

Print Friendly, PDF & Email

logo 24 uur van Dubai 2014Het uit Zwitserland afkomstige team van Stadler Motorsport  heeft met hun Porsche 997 GT3 R de negende editie van de 24 uur van Dubai op hun  naam geschreven. De coureurs Rolf Ineichen, Mark Ineichen, Marcel Matter, Adrian Amstuts en Christian Engelhart hadden met hun winnende auto een voorsprong van ruim drie ronden op de nummer twee, de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van het ALL INKL.COM Münnich Motorsport team. Als derde in het algemeen klassement eindigt de nummer twee Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van het Team Abu Dhabi by Black Falcon en deze auto werd bestuurd door o.a. Jeroen Bleekemolen en Bernd Schneider. Meer Nederlands podium succes was er te beleven in de A5 en de AT3 van deze negende editie van de 24 uur van Dubai.

 

 

24 uur van Dubia 2014 start

Foto: (c) 24hseries.com

De pole voor deze 24 uur van Dubai was voor de Corvette C6-R  van het Nederlandse V8 Racing team en werd gereden door Nicky Pastorelli. Het eerste uur van de race was gelijk al een mooi gevecht tussen de van pole vertrokken Corvette C6-R met Pastorelli achter het stuur en de nummer 1  Mercedes SLS AMG GT3 van Black Falcon die door Jeroen Bleekemolen werd bestuurd. De Mercedes no. 1, die ook de voorgaande twee edities had gewonnen, bleek de snellere van de twee en had tot het einde van de avond de leiding strak in handen en kon een mooie voorsprong opbouwen, totdat het noodlot toesloeg. De leidende Mercedes moest eerst binnenkomen voor een elektrisch probleem en werd later de baan weer opgestuurd nadat de accu’s waren vervangen. Dit duurde echter niet lang voordat ze weer binnen kwamen en er meer aan de hand bleek . Hun voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en helaas had de auto diverse andere problemen en viel daardoor op zaterdagochtend uit en wist de finish niet te bereiken.

Na het uitvallen van de no. 1 Mercedes van Black Falcon reden er nog andere teams enige tijd aan de leiding van de race, zoals de Ferrari F458 van RAM Racing de BMW Z4 GT3 van Team Schubert en een Porsche 997 GT3  van het Fach Auto Tech team. In het begin van de ochtend nam de Porsche van Stadler Motorsport de leiding van de race en reed onbedreigd naar de finish. Als tweede algemeen, met een achterstand van drie ronden,  eindigde de Mercedes SLS AMG GT3 van het ALL INKL.COM Munnich Motorsport team. Jeroen Bleekemolen had zich op beide auto’s van Black Falcon ingeschreven en kon na het uitvallen van de no. 1 auto dus nog mooi als derde eindigen in de tweede Mercedes van het team. De Corvette C6-R van V8 Racing, die zo mooi van pole mocht vertrekken, eindigde op een mooie vijfde plek algemeen en met slechts een achterstand van 11 ronden op de winnende Porsche.

 

Racing Divas 24 uur van Dubai 2014

Foto: (c) 24hseries.com

Nederlands successen waren er ook in de A5 en de A3T klasse. De A5 klasse werd voor de tweede maal op rij gewonnen door het Nederlandse team van JR Motorsport die met hun BMW E46 GTR op een 22ste plaats algemeen eindigde en zo de winnaars in de A5 klasse waren. De BMW die bestuurd werd door o.a Harry Hilders, Roger Grouwels, Gijs Bessem, en Koen Bogaerts en bij de finish hadden ze 538 ronden afgelegd en bedroeg hun  voorsprong 27 ronden op de nummer twee in hun klasse, de Porsche 911 Carrera van het Black Falcon 4 team. In de A3T klasse was er voor de tweede maal op rij een mooie overwinning van het Racing Divas Team Schubert. De BMW 320D werd bestuurd door de dames: Natasja Smit, Gaby Uljee, Sandra v/d Sloot, Paulien Zwart en Shirley van der Lof. De dames hadden al vroeg in de race twee keer te maken met schade aan de auto door kleine aanrijdingen en moesten hierdoor een grote achterstand inhalen. Door het vervolg van de race foutloos en consequent te rijden wisten ze in 496 ronden de overwinning in hun klasse te behalen en dit met een voorsprong van drie ronden op de nummer twee.

De organisatie spreekt weer van een zeer succesvolle editie van de 24 uurs race en er wordt ook met spanning uitgekeken naar 2015 als de 10de editie plaats vind. Tijdens de race deden zich geen ernstige race ongevallen voor wel was er tien keer een code 60 (safety car) situatie maar die werden meestal veroorzaakt door stilgevallen auto’s of rommel op de baan. De volgende race op de kalender van de 24H Series zal zijn de 12 uur van Italy een race die wordt verreden in het weekend van 14 en 15 maart op het circuit van Mugello. Een beetje ongelukkige datum want in dit weekend zal ook de 12 uur van Sebring worden verreden.  

 

Share