Renger van der Zande komt uit in het nieuwe United Sportscars Championship.

Print Friendly, PDF & Email

logo United Sportscar Racing witRenger van der Zande zal het hele seizoen 2014 te zien zijn in het Amerikaanse United Sportscar Championship en zal daar te bewonderen zijn in de PC (Prototype Challenge) klasse.  Renger was in 2013 ook al actief in deze PC klasse van de toenmalig American Le mans Series en deed dat ook in de Oreca FLM 09 samen met de Duitser Mirco Schultis. Renger zal zijn drukke seizoen natuurlijk beginnen met de Rolex 24 uur van Daytona op 25 en 26 januari en zal uitkomen voor het team van Starworks Motorsports. De auto van dit Amerikaanse team zal Renger van der Zande voor deze gelegenheid moeten delen met Erik Lux, Sam Bird en Mirco Schultis.

 

Renger van der Zande, geboren in 1986 te Dodewaard, is één van de vele nieuwe talenten in de internationale autosport. Renger begint zijn carrière in 2000 tot 2003 in de kartsport maar het echte werk begint 2004 als hij gaat rijden in de Formule Renault 2000 en zijn eerste podium in dat jaar behaald. In 2005 behaald Renger in de Formule Renault 2000 24 podium plaatsen waarvan 8 overwinningen en start hij 7 keer van pole en hij wordt dat jaar dan ook kampioen van die klasse. In 2006 wordt Renger Duits Formule 3 kampioen en rijd hij mee als Rookie rijder voor het A1GP team Nederland. De jaren die volgen doet Renger veel waardevolle ervaring op in o.a. World Series 3.5 l. by Renault, GP2, GP3, Porsche Supercup en in 2011 rijd hij, weinig succesvol, het hele seizoen mee in de DTM.

 

foto: (c) alms.com

foto: (c) alms.com

In 2013 wordt hij kampioen in de BRL v6 series, rijd hij mee in de American Le Mans Series en de International GT open. Het zijn uiteindelijk 6 races die hij meerijd in de ALMS voor het Dragon Speed team in de PC klasse met 1 pole en 1 podiumplaats als beste resultaat.

Dit jaar komt Renger dus weer te rijden in de PC klasse van het United Sportscar Championship en zal rijden in een Oreca-FLM 09 met een Chevrolet motor. Hij komt nu uit voor het team van Starworks Motorsport die geen onbekende is op het terrein van endurance sportscar racing. Het Amerikaanse team van Starworks Motorsport is opgericht in 2010 en is vooral actief in de Grand-Am en het FIA World Endurance Championship. In 2012 wint het team met een HDP ARX 03b de 12 uur van Sebring en de 24 uur van Le Mans in de LMP2 klasse. Starworks Motorsport rijd behalve met twee auto mee in de PC klasse ook nog met een Daytona Prototype mee tijdens de Rolex 24 uur van Daytona. In 2013 rijd het team het ook hele jaar mee in de Grand Am en eindigen vijfde in het algemeen klassement.

 

 

Share