Luc en Max Braams winnen de Nieuwjaarsrace op Zandvoort.

Print Friendly, PDF & Email

dsc06793Luc en Max Braams hebben de Nieuwjaarsrace, tweede race van het Syntix Winter Endurance Kampioenschap, op Circuit Park Zandvoort gewonnen. Na iets meer dan vier uur kwamen vader en zoon Braams als eerste over de streep met de Equipe Verschuur Renault Mégane Trophy. Henk Thuis en Pim van Riet finishten met de Intrax Racing Radical SR8 als tweede op een ronde daarachter. In Divisie II ging de overwinning naar Bas van de Ven en Simon Knap met de MDM Metalak BMW 320 D. Ronald Morien en Nick Catsburg waren de snelste in Divisie III met de MDM Morien BMW 325, terwijl in Divisie IV de winst naar Sanne Braams en Jan Joris Verheul met de Las Moras BMW 123D ging. 

 

Eerder op de dag werden Luc en Max Braams tweede in de kwalificatie training. Op het allerlaatste moment moesten ze Henk Thuis en Pim van Riet met de Intrax Racing Radical SR8 voorlaten met het minimale verschil van 0,4 seconden. De pole in Divisie II ging naar Eric van den Munkhof en Henry Zumbrink in de Munckhof Racing BMW Z4. In Divisie III waren Melvin de Groot en Michael Bleekemolen de snelste met de Team Bleekemolen Renault Clio, en in Divisie IV lieten Sanne Braams en Jan Joris Verheul de beste tijd noteren.

 

dsc06960

Foto: Marco van de Bildt

Bij de start is de Renault Mégane als snelste weg en gaat als eerste de Tarzanbocht in gevolgd door de Radical van Thuis en van Riet. De gehele race bleven de Renault Mégane en de Radical aan elkaar gewaagd waarbij het regelmatig stuivertje wisselen was. Uiteindelijk bleken toch Luc en Max Braams de snelste met de Renault Mégane. Henk Thuis en Pim van Riet finishte als tweede op een ronde achterstand. Cor en Pieter Euser finishte met de Marcos Mantis als derde in Divisie I op de 9de plaats algemeen.

 

dsc07307

Foto: Marco van de Bildt

In Divisie II wisten de van pole gestarte Eric van den Munckhof en Henry Zumbrink met de BMW Z4 in eerste instantie de leiding vast te houden. Marco Poland en en Jochem van Amsterdam met de Drilling Service BMW E46 GTR en Bas van de Ven en Simon Knap met de MDM Metalak BMW 320 D wisten goed bij te blijven. De overwinning ging naar Bas van de Ven en Simon Knap met een derde plaats algemeen, gevolgd door Dennis de Groot en Dziugas Tovilavicius met de JR Motorsport BMW E90 M3. De derde plaats was voor de pole-sitters Eric van den Munckhof en Henry Zumbrink.

 

dsc07143

Foto: Marco van de Bildt

In Divisie III namen Ronald Morien en Nick Catsburg met de MDM Morien BMW 325 direct na de start de leiding over van pole sitters Melvin de Groot en Michael Bleekemolen, om deze ook niet meer af te staan. Morien en Catsburg pakten de overwinning gevolgd door de Groot en Bleekemolen. De derde plast was voor Kevin Veltman en Remon Vos in de BMW 123D.

In Divisie IV ging de overwinning naar de van pole gestarte Sanne Braams en Jan Joris Verheul met de Las Moras BMW 123D.  Maurice Bol en Dick van Voskuilen finishte als tweede met de Kevin Veltman Racing BMW 123D, gevolgd door Martin Huisman en Harry Verkerk in de Porsche 911 Cup bolide van RFF Motorsport op de derde plaats.

 

dsc07444

Foto: Marco van de Bildt

Uitslag Nieuwjaarsrace:

1. Luc Braams / Max Braams, Renault Megane, 113 ronden in 4 uur

2. Henk Thuis / Pim van Riet, Radical SR8, op 1 ronde

3. Bas van de Ven / Simon Knap, BMW 320D, op 4 ronden (1ste Div II)

4. Dennis de Groot / Dzlugas Tovilavicius, BMW E90, op 7 ronden (Div II)

5. Eric van den Munckhof / Henry Zumbrink, BMW Z4, op 8 ronden (Div II)

6. Ronald Morien / Nick Catsburg, BMW 325, op 8 ronden (1ste Div III)

7. Daan Meijer / Rody Postma, BMW M3, op 9 ronden (Div II)

8. Cees Visser / Gijs Bessem, Seat Leon Supercopa, op 9 ronden (Div II)

9. Cor Euser / Pieter Euser, Marcos Mantis, op 11 ronden (Div I)

10. Frank Nohring / Michael Tischner / Colin White, BMW E46, op 12 ronden (Div II)

14. Sanne Braams / Jan Joris Verheul, BMW 123D, op 13 ronden (1ste Div IV)

 

Stand om het kampioenschap:

1. Luc Braams / Max Braams / Henk Thuis / Pim van Riet, 20 punten

2. Bas van de Ven / Simon Knap, 18 punten

3. Ras Lalmy / Jacques Groenewegen, 17 punten

 

De volgende en laatste wedstrijd van het Syntix Winter Endurance Kampioenschap is de Syntyx Final 4 op zaterdag 8 maart.

 

dsc07396

Foto: Marco van de Bildt

 

 

 

Share