Asian Le Mans Series 2014.

Print Friendly, PDF & Email

5-8-2009 0-25-45Het eerste seizoen van de Asian Le Mans Series was zonder enige twijfel erg moeizaam, te weinig deelnemers en te weinig races, maar toch komt er gewoon een tweede seizoen van deze mooie serie. Stonden er op de kalender van 2013 vier races die zijn verreden, in 2014 zullen dat er vijf worden. Over het aantal deelnemers die gaan meerijden is nog weinig bekend, maar alles wijst erop dat het er meer worden als in 2013. Het seizoen van de Asian Le Mans Series begint met een race op het circuit van Inje in Zuid Korea en wordt gereden op 6 juli en de laatste race van het seizoen in deze serie wordt verreden op het circuit van Sepang, Maleisië, op 7 december. De winnaars van de diverse klassen worden net als vorig jaar uitgenodigd voor deelname aan de 24 uur van Le Mans 2015.

 

Het seizoen 2013 bestond uit slechts 4 races van ieder drie uur dit is komend seizoen uitbreid naar vijf races van ieder drie uur. Nieuw op de kalender is de race op het circuit van Sepang en deze race wordt verreden op op 7 december en is tegelijk de laatste race van het seizoen.

Ook zullen er net als vorig jaar weer teams automatisch worden uitgenodigd voor deelname aan de 24 uur van Le Mans 2015. Dit jaar zullen dat zijn OAK Racing (1ste in de  LM P2 klasse) AF Corse (GTE-Am) en Craft Racing (GTE-Am).

Het aantal deelnemers aan de Asian Le Mans Series was in 2013 zeer beperkt zo reden er in de LMP2 klasse maar twee of drie auto’s mee en was de GTC klasse met zeven deelnemers de grootste klasse. Het is dan ook te hopen dat het startveld van het tweede seizoen van deze serie er dit jaar wat voller uit gaat zien.

 

Asian Le Mans Series kalender

Foto: asianlemansseries.com

Het seizoen voor de Asian Le Mans Series 2014 ziet er als volgt uit:

1:  6 juli –  Inje Speedium – Inje Zuid Korea.

2:  10 augustus – Fuji International Speedway – Shizuoka, Japan.

3:  12 oktober – Shanghai International Circuit – Shanghai, China.

4:  26 oktober – Zhuhai International Circuit – Zhuhai, China.

5:  7 december – Sepang International Circuit – Sepang, Maleisië.

 

Share