Porsche 919 hybrid line-up.

Print Friendly, PDF & Email

logo PorschePorsche heeft bij hun Night of the Champions de line-up bekend gemaakt waarmee ze zullen gaan rijden in de LM P1 klasse van het FIA World Endurance Championship en de 24 uur van Le Mans. Ook heeft Porsche laten weten dat hun racewagen de naam Porsche 919 hybrid heeft gekregen. De laatste twee coureurs die zijn toegevoegd aan de line-up zijn de Nieuw Zeelander Brendon Hartley en Marc Lieb uit Duitsland.

 

 

Eerder waren al Timo Bernhard, Romain Dumas, Neel Jani en Mark Webber vastgelegd voor het Porsche LM P1 project. Nu komen daar dan Marc Lieb en Brendon Hartley bij, waarmee het zestal compleet is. En een indrukwekkend zestal is het geworden waarmee Porsche een gooi naar de overwinning wil doen op Le Mans.

Bernhard en Dumas reden vorig jaar voor Porsche in de LM GTE Pro klasse, en ze hebben samen in 2010 met de Audi R15 de 24 uur van Le Mans gewonnen. Ook Marc Lieb, die al langer fabriekscoureur voor Porsche was,  reed vorig jaar in de Porsche 911 RSR de 24 uur van Le Mans als teamgenoot van Dumas en Richard Lietz. Jani komt bij Rebellion vandaan, en reed daarvoor o.a. de A1GP waar hij kampioen werd voor Zwitserland. Mark Webber kennen we vooral als Formule 1 coureur. Maar Mark Webber reed al tweemaal eerder op Le Mans, met de Mercedes CLK-LM.

Brendon Hartley is misschien wel de opvallendste naam op de lijst. Hartley heeft voornamelijk formule auto’s gereden en was op enig moment testrijder voor Red Bull en Torro Rosso. In 2012 maakte hij de overstap naar de sportscars. De afgelopen twee jaar reed hij voor Murphy Prototypes de 24 uur van Le Mans in de Oreca-03 Nissan LM P2 wagen.

 

Porsche LM P1

Foto: (c) Porsche

De Porsche 919 hybrid gaat het in de LM P1 klasse opnemen tegen de Audi R18 e-tron quattro en de Toyota TS040, de opvolger van de TS030. Het nummer 919 is een hint naar de Le Mans winnende 917 en de 918 Spyder. De 919 heeft een 2 liter vier cilinder benzine aangedreven turbo motor. Het hybride systeem slaat energie op in een batterij, die een motor aandrijft op de vooras.

 

 

Share