FIA World Endurance Championship kalender 2014.

Print Friendly, PDF & Email

logo fia wecHet 2013 seizoen van het FIA World Endurance Championship (WEC) is afgesloten met de 6 uur van Bahrein, en inmiddels is de (voorlopige) kalender voor 2014 al weer bekend. Ook het komende derde seizoen van de FIA WEC zal de kalender uit 8 races bestaan, met als hoogtepunt de 24 uur van Le Mans in Juni. Alle andere wedstrijden zijn 6 uurs races. Het seizoen gaat van start op Silverstone in April.

 

Het FIA World Endurance Championship, dat in 2014 haar derde seizoen ingaat, borduurt voort op het afgelopen seizoen. De deelnemers doen niet alleen dezelfde circuits aan als in 2013, maar ook in dezelfde volgorde. In April gaat het seizoen van start met de 6 uur van Silverstone. Daarvoor zijn er al wel de officiële testdagen op het circuit Paul Ricard op 28 en 29 Maart.

Het hoogtepunt van het seizoen is uiteraard de derde race, de 24 uur van Le Mans. De wedstrijd op Le Mans is de enige langere race, de andere evenementen zijn allen 6 uurs races. Voor de 24 uur van Le Mans is er ook een testdag, en wel op 1 Juni, twee weken voor de week van Le Mans.

 

SONY DSC

Foto: Marco van de Bildt

 

Kalender FIA World Endurance Championschip 2014:

28 – 29 Maart, officiële testdagen, Paul Ricard, Le Castellet, Frankrijk

18 -20 April, Silverstone, Groot Brittannië

2 -3 Mei,  Spa-Francorchamps, België

1 Juni, testdag 24 Heures du Mans Test, Frankrijk

14 – 15 Juni, 24 Heures du Mans, Frankrijk

29 – 31 Augustus, Sao Paulo, Brazilië

18 – 20 September, Circuit of the Americas, Verenigde Staten

10 -12 Oktober,  Fuji, Japan

31 Oktober – 2 November,  Shanghai, China

13 – 15 November, Bahrain, Bahrein

 

 

Share