Creventic komt met de 12 uur van Mugello in 2014.

Print Friendly, PDF & Email

Dlogo 12 uur van Mugelloe kalender van de 24H Series die georganiseerd worden door het bedrijf Creventic, wordt in 2014 uitgebreid met de Dunlop 12 uur van Mugello, Italië. Door deze uitbreiding zal het seizoen van de  24H Series uit vijf mooie races bestaan  waarvan de eerste begint op 10 en 11 januari met de 24 uur van Dubai en het seizoen 2014 eindigt in het weekend van 3 en 4 oktober met de 12 uur van Hongarije. Twee maanden geleden was het de al beurt aan het Circuit Park Zandvoort om toegevoegd te worden aan de kalender met de 12 uur van Zandvoort.  In de 24 H Series wordt gereden met GT wagens, internationale Toerwagens en Specials. 

 

Het circuit van het Italiaanse Mugello zal op 14 en 15 maart het strijdtoneel zijn van de tweede race in de 24H Series georganiseerd door het uit Gennep afkomstige bedrijf Creventic. Het Autodromo Internazionale del Mugello is in gebruik sinds 1920 en was tot 1970 een  stratencircuit met een lengte van wel 66 kilometer. Het circuit zoals we het sinds 1970 kennen  heeft een lengte van 5,245 kilometer en telt 15 bochten waarvan enkele hele snelle.  Het Autodromo Internazionale del Mugello is eigendom van Ferrari die het dan ook regelmatig gebruik als testcircuit voor zijn diverse auto’s. Races die er in het verleden werden verreden zijn: A1GP, DTM, Formule 3, Formule 2, WSBK en in 2012 werd er door bijna alle Formule 1 teams getest in aanloop naar het nieuwe seizoen.

 

circuit mugello italie

Circuit Mugello, Autodromo Internazionale del Mugello. (c) wikipedia.org

Met de komst van de 12 uurs race op het circuit van Mugello bestaat de kalender van de 24H Series nu uit 5 races te weten: 24 uur van Dubai, 12 uur van Hongarije, 24 uur van Barcelona, 12 uur van Italië en de 12 uur van Zandvoort. In alle vijf de races wordt met dezelfde soort auto’s gereden en dat zijn Internationale Tourwagens, Specials en GT wagens, het hele veld met auto’s is ook onderverdeeld in acht verschillende categorieën wat een zeer divers startveld met zich meebrengt.  

De kalender van de 24H Series ziet er als volgt uit : 

1: 10 – 11 januari – 24 uur van Dubai – Dubai Autodrome. 

2: 14 – 15 maart – 12 uur van Mugello – Autodromo Internazionale del Mugello.

3: 30 -31 mei – 12 uur van Zandvoort – Circuit Park Zandvoort.

4: 6 – 7 september – 24 uur van Barcelona – Circuit de Barcelona. 

5: 3 – 4 oktober – 12 uur van Hongarije – Hungaroring.

 

 

Share