UPDATE: 24 uur van Le Mans, LM P2 podium definitief na uitsluiting G-Drive Racing.

Print Friendly, PDF & Email

logo 24 uur van le mansDe 24 uur van Le Mans ligt al weer enige tijd achter ons, maar pas recent is het podium in de LM P2 klasse definitief geworden. Eerder al berichten we dat de no. 26 Oreca 03 – Nissan van het G-Drive by ADR Delta team, dat als derde over de finish kwam, uit de uitslag was gehaald vanwege het gebruik van een benzine tank van niet reglementaire afmetingen. Het door het team aangevraagde beroep is afgewezen waardoor de no. 42 Greaves Motorsport Zytek Nissan nu definitief op de derde plaats staat in de uitslag.

 

 

dsc01822

Foto: Marco van de Bildt

Het team G-Drive by ADR Delta was in beroep gegaan tegen de uitsluiting van de no. 26-Drive Oreca Nissan van Roman Rusinov, John Martin en Mike Conway. De als derde geklasseerde deelnemer in de LM P2 klasse werd uit de uitslag gehaald vanwege de inhoud van de benzine tank die niet van “legale afmetingen”  zou zijn volgens artikel 6.5.1. van de technische reglementen. De overschrijding van de inhoud was minder dan een liter maar het beroep tegen de beslissing van de Stewarts of the Meeting werd wel afgewezen.

 

dsc01850

Foto: Marco van de Bildt

Door de diskwalificatie van de no. 26 G-Drive Oreca 03 Nissan schuiven alle lager geplaatste deelnemers één plaats op in de algemene ranglijst. Bij de LM P2 klasse wordt de derde plaats overgenomen door de no. 42 Greaves Motorsport Zytek Nissan van , Jann Mardenborough, Lucas Ordonez en Michael Krumm.

De uitslag op onze Le Mans 2013 pagina is inmiddels aangepast.

 

 

Share