Flying Lizard met de Audi R8 in het Tudor United Sportscars Championship.

Print Friendly, PDF & Email

logo United Sportscar Racing zwartHet Amerikaanse Flying Lizard Motorsport zal in 2014 niet meer met Porsche rijden, maar heeft het merk ingeruild voor het zustermerk Audi. Flying Lizard zal volgend jaar het hele seizoen met twee auto’s verschijnen in het nieuwe Tudor United Sportscars Championship. Het team van Flying Lizard Motorsport is vooral bekend om zijn jaren lange ervaring met Porsche en heeft hiermee  dan ook vele overwinning mee weten binnen te halen. Dit jaar nog wist het team de laatste race in de American Le Mans Series, Petit Le Mans, te winnen en hiermee ook het kampioenschap voor teams in de GTC klasse veilig te stellen. In 2014 zal het team uitkomen in de nieuwe GT Daytona klasse van het United Sportscars Championship.

 

 

Het uit Sonoma, Californië afkomstige Flying Lizard Motorsport is al vele  jaren actief in de o.a. American Le Mans Series, met wisselend succes gedaan met de auto’s van Porsche. Het team reed van 2004 tot en met 2012 mee in de GT klasse van de American Le Mans Series en ze wisten dit kampioenschap in die tijd twee keer te winnen en dat was in 2008 en 2009. In deze periode was het team van Flying Lizard het officiële Porsche fabrieksteam in de Verenigde Staten. In 2013  moest het team noodgedwongen de GTC klasse gaan rijden omdat Porsche zelf geen ondersteuning meer gaf, omdat het merk met een nieuwe auto zelf in het FIA World Endurance Championship ging rijden dit als voorbereiding op de terugkeer in de LMP1 klasse in 2014. In 2014 neemt Core Autosport de rol als Porsche team van Flying Lizard over.  Dit jaar werd het team van Flying Lizard kampioen met een Porsche 911 Cup in de GTC klasse van de American Le Mans Series.

 

Foto: (c) americanlemans.com

Foto: (c) americanlemans.com

Vanaf 2005 tot en met 2012 was het team van Flying Lizard ook te vinden bij de 24 uur van  Le Mans. Ze wisten in deze periode de race vijf keer uit te rijden met als beste resultaat in 2005, een derde plek in de GT klasse. Bij hun laatste deelname, in 2012, eindigde ze nog op een vierde plek  in de GTE-Am klasse.

Het seizoen 2014 komt er voor het team iets anders uit te zien want dan zullen het hele jaar rijden met een Audi R8. Ze zullen dit gaan doen in de GTD klasse van de nieuwe raceseries het Tudor United Sportscars Championship. 

 

2013_Daytona_Audi

Foto: (c) Grand-am.com

De Audi R8 LMS waar het team mee gaat rijden is voor zien van V10 5,2 liter FSI motor. De Audi R8  is al sinds 2009 te bewonderen op de diverse circuits en is in diverse GT races succesvol gebleken zo ook begin dit jaar toen er met deze auto de GT klasse van de 24 uur van Daytona wist te winnen. De coureurs van de twee nieuwe Audi zullen de komende weken bekend worden gemaakt en de eerste echte race van deze auto in de United Sportscar Series is uiteraard de 24 uur van Daytona die op 25 en 26 Januari wordt verreden.

 

 

Share