European Le Mans Series 2014.

Print Friendly, PDF & Email

2012 ELMS logo European Le Mans SeriesMet totaal vijf races en een redelijk goed gevuld startveld hebben de European Le Mans Series  een mooi seizoen 2013 achter de rug. De kalender voor het nieuwe seizoen 2014 van de European Le Mans Series (ELMS) is inmiddels ook al weer bekend gemaakt. Het aantal races wat volgend jaar op de agenda staat is gelijk gebleven, en ook vier van de vijf circuits zijn dezelfde als in 2013. Het seizoen 2014 begint in het weekend van 18 en 19 april met een race op het circuit van Silverstone en het seizoen wordt afgesloten met de race op Estoril, Portugal. De openingsrace zal net als afgelopen jaar in hetzelfde weekend en op hetzelfde circuit worden verreden als de openingsrace van het FIA World Endurance Championship (FIA-WEC), een druk weekend dus op het circuit van Silverstone.

 

 

Het seizoen 2013 bestond ook uit vijf races maar drie daarvan werden gecombineerd met de World Series by Renault iets wat in 2014 niet het geval zal zijn. Alleen de race op Silverstone zal in het zelfde weekend vallen als de eerste race in het FIA World Endurance Championship (WEC). Werden er dit jaar nog races gereden van drie uur, in 2014 zal dat vier uur zijn. De teams en rijders zullen per weekend dus meer tijd op de baan kunnen spenderen om zodoende meer data en ervaring te verkrijgen.

Dit jaar was er ook een race op de Hungaroring maar die komt in 2014 te vervallen en wordt vervangen door een race op het Portugese Estoril. Ook zal er net als dit jaar een weekend zijn dat er officieel getest mag worden en dat is op 2 en 3 april op het mooie circuit van het zuid Franse Paul Ricard. De winnaars van de European Le Mans Series 2013 uit de LMP2 klasse en de LM GTE klasse krijgen automatisch een uitnodiging voor deelname aan de 24 uur van Le Mans 2014.

 

dsc02697

Signatech-Alpine, de winnaars in de LMP2 klasse seizoen 2013  (Foto: Marco van de Bildt).

Het 2014 seizoen van de European Le Mans Series ziet er volgt uit:

1:  1 en 2 April  –  Officiële testdagen – Paul Ricard, Frankrijk.

2:  18 en 19 April – Silverstone – Engeland –  samen met het FIA World Endurance Championship (WEC).

3:  17 en 18 Mei  – Imola – Italië.

4:  19 en 20 Juli –  Red Bull Ring – Oostenrijk.

5:  13 en 14 September  –  Paul Ricard – Frankrijk.

6:  18 en 19 Oktober  – Estoril – Portugal.

 

 

Share