Kalender United Sportscar Championship 2014.

Print Friendly, PDF & Email

logo United Sportscar Racing witHet nieuwe United Sportscar Championship, dat in 2014 zijn eerste seizoen zal beleven, heeft een mooie kalender met 12 races in het verschiet. Het seizoen 2014 zal bestaan uit 11 races op de mooiste Amerikaanse circuits en 1 op Canadees grondgebied. United Sportcars Championship is een nieuw kampioenschap in Noord Amerika en is een samenvoeging van de American Le Mans Series en de Grand-Am series. Het nieuwe seizoen 2014 begint in het weekend van 25 en 26 januari met de 24 uur van Daytona en zal eindigen met een 10 uurs race op Road Atlanta, Petit Le Mans en die wordt verreden op 4 oktober. 

 

 

Het seizoen 2014 belooft een spectaculair jaar te worden mede door het feit dat er gestart gaat worden in het nieuwe Amerikaanse United Sportscar Championship. Dit nieuwe kampioenschap is een samenvoeging van de Grand-Am en de American Le Mans Series en zoals het er nu naar uitziet wordt er in vier schillende klassen gereden te weten: Prototype, Prototype Challence, GT Le Mans en GT Daytona. Eerder melden we al dat Jeroen Bleekemolen samen met Ben Keating in een SRT Viper GT3-R  het hele seizoen gaat rijden in de  nieuwe serie en zal dit doen in de GT Daytona klasse. In aanloop naar het nieuwe seizoen kan er door de teams uitgebreid worden getest en deze tests kunnen worden gehouden op 16 en 17 november op het circuit van Sebring International Raceway en 19 en 20 november op de Daytona International Speedway. 

 

Foto: (c) GM Company

De eerste race van het nieuwe kampioenschap is  op 25 en 26 januari, en op die datum wordt dan voor de 52ste keer de 24 uur van Daytona verreden op de Daytona International Speedway, om vervolgens op 15 maart de tweede race in het kampioenschap te rijden, en dat is de 12 uur van Sebring. Deze legendarische race zal dan voor de 62ste keer plaatsvinden op het oude vliegveld,  de Sebring International Raceway. De laatste race op deze mooie kalender is ook al weer zo’n legendarische topper, en dat is de 10 uurs race op Road Atlanta , ook wel bekend als Petit Le Mans. Het nieuwe seizoen 2014 van het United Sportscar Championship bevat 12 races waarvan er drie voor een deel in het donker en de nacht wordt verreden. 

 

Petit Le Mans 2012 start

Foto: (c) alms.com

De volledige kalender van het United Sportscar Championship 2014 ziet er als volgt uit:

1: 25/26 januari – 24 uur van Daytona – Daytona international Speedway.

2: 15 maart – 12 uur van Sebring – Sebring International Raceway.

3: 12 april –  Long Beach – Florida.

4: 4 mei – Laguna Seca.

5: 31 mei – Detroit Belle Isle.

6: 29 juni – zes uur van de Glen – Watkins Glen International.

7: 13 juli – Canadian Tyre Motorsports Park.

8: 25 juli – Indianapolis  Motorspeedway.

9: 10 augustus – Road America. 

10: 24 augustus – Virginia International Raceway.

11: 20 september – Circuit of the Americas.

12: 4 oktober – Road Atlanta, Petit Le mans.

 

 

Share

2 thoughts on “Kalender United Sportscar Championship 2014.

Comments are closed.