Nieuw in 2014: De 12 uur van Zandvoort.

Print Friendly, PDF & Email

logo 12 uur van ZandvoortIn het weekend van 30 en 31 mei 2014 zal op het Circuit Park Zandvoort de eerste editie verreden worden van de “Dunlop 12 uur van Zandvoort”. De 12 uurs race zal samen worden georganiseerd met het uit Nederland afkomstige bureau Creventic.  Het uit Gennep afkomstige bureau is vooral bekend geworden door lange afstandsraces zoals de: 24 uur van Barcelona, 12 uur van Hongarije en natuurlijk de inmiddels zeer succesvolle  24 uur van Dubai. De eerste 12 uur van Zandvoort zal ook mede georganiseerd worden door het Dutch National Racing Team (DNRT) en er zal gereden gaan worden met GT wagens,  internationale Toerwagens en Specials. 

 

HEADER_12H_ZANDVOORT_2014

Het Circuit Park Zandvoort zal op 30 en 31 Mei het prachtige decor vormen van de eerste 12 uur van Zandvoort. Het mooie en 4,3 kilometer lange circuit met zijn prachtige duinen en met een baan met vele hoogte verschillen is bij vele nationale en internationale coureurs zeer geliefd. De race wordt verreden in het Hemelvaartweekend maar het exacte tijdschema van deze 12 uurs race is nog niet bekend gemaakt. De organisatie verwacht een startveld van ongeveer 50 auto’s waarvan zich al een groot aantal hebben aangemeld waaronder ook een paar goede en bekende  buitenlandse endurance teams maar natuurlijk zullen er ook een groot aantal Nederlandse teams en coureurs meerijden. Met zo’n volle startgrid wordt de diversiteit van deelnemende GT, toerauto’s en Specials ook behoorlijk groot en auto’s die meerijden zijn o.a.: Mercedes-Benz SLS AMG GT3, Audi R8, Dodge Viper GT3, Renault Clio, BMW’s,  Corvette C6R, Porsche 997, Saker Sportscar, Seat en natuurlijk Ferrari 430 GT3. 

 

Mercedes SLS AMG GT3 winnaar 24 uur van Dubai 2012

Foto: (c) 24hdubai.com

De kalender van de 24H Series is voor het seizoen 2014 ook al weer goed gevuld. De negende editie van  24 uur van Dubai wordt gereden in het weekend van 10 en 11 januari en telt nu al bijna 80 deelnemers. De 24 uur van Barcelona die staat gepland op 7 en 8 september en deze wordt verreden op het “Circuit de Catalunya”. De zesde editie van de 12 uur van Hongarije wordt op 3 en 4 oktober verreden op het circuit van de Hungaroring. De races worden op TV uitgezonden door Motors TV maar dit zal in de meeste gevallen gaan om samenvattingen met uitzondering van de 24 uur van Dubai die voor een groot deel live wordt uitgezonden.

 

 

Share

One thought on “Nieuw in 2014: De 12 uur van Zandvoort.

Comments are closed.