Jeroen Bleekemolen met Ben Keating’s SRT Viper in United Sportscar Racing.

Print Friendly, PDF & Email

logo United Sportscar Racing zwartJeroen Bleekemolen zal in 2014, in het debuutseizoen, in de United Sportscar Series uitkomen voor het team van Ben Keating. Keating, met het bedrijf ViperExchange.com de grootste Viper dealer in de Verenigde Staten, wist als eerste de hand te leggen op de nieuw ontwikkelde SRT Viper GT3-R, om daarmee uit te komen in de GT Daytona klasse. In de GT Daytona klasse vormen een professionele en een amateur coureur een koppel.

 

Het United Sportscar Championship is ontstaan uit een fusie van de American Le Mans Series en de Grand-Am Series. Voor het in 2014 debuterende kampioenschap is een nieuwe klasse structuur uitgewerkt met elementen uit beide voorgaande kampioenschappen. In de GT Daytona klasse vormen een amateur en een professionele coureur een koppel. Voor de langere races zoals de 24 uur van Daytona, de 12 uur van Sebring en Petit Le Mans kunnen de teams een derde en vierde coureur toevoegen.

De SRT Viper GT3-R is een doorontwikkeling van de succesvolle SRT Viper GTS-R GTE, en werd gebouwd door SRT Motorsports en Riley Technologies. De GTS-R werd onthuld op Le Mans, en al snel daarna was Ben Keating de eerste klant. Naast de Daytona GT klasse is deze wagen ook in te zetten bij de FIA GT Series.

 

SRT Viper Keating Bleekemolen

Foto: drivesrt.com

Jeroen Bleekemolen heeft al de nodige endurance titels op z’n naam geschreven, waaronder winst op Le Mans in de LM P2 klasse in 2008. Verder heeft hij o.a. de 24 uur van de Nürburgring, de 24 uur van Dubai en de 12 uur van Sebring gewonnen. In 2010 won hij het GTC kampioenschap van de American Le Mans Series. In 2001 werd hij tweede in het FIA GT kampioenschap met een Viper GTS-R. Ben Keating: “Naar mijn mening is Jeroen is één van de beste endurance coureurs ter wereld, en toen ik met dit programma begon stond hij bovenaan mijn lijstje.”

Ben Keating rijd dit seizoen in de GTC klasse van de American Le Mans Series met Damien Faulkner. In de jaren daarvoor reed hij met een Viper ACR-X in de SRT Viper Cup Series waar hij tweemaal het kampioenschap won. Al in Oktober zal Keating met de Viper gaan testen, waarna in November de eerste officiële testsessies van de United Sportscar Racing Series zal plaatsvinden.

De start van het Tudor United Sportscar Championship seizoen 2014 is in Januari met de 24 uur van Daytona op de Daytona International Speedway in Florida.  

 

 

Share

One thought on “Jeroen Bleekemolen met Ben Keating’s SRT Viper in United Sportscar Racing.

Comments are closed.