ALMS, Lucas Luhr en Klaus Graf winnen de race op het Circuit of the Americas in Texas.

Print Friendly, PDF & Email

logo ALMSMet hun HDP ARX -03c wisten Lucas Luhr  en Klaus Graf de achtste race in het kampioenschap op het Circuit of the Americas met grote overmacht te winnen.  Het is de zevende overwinning voor het Muscle Milk Pickett Racing team in de tien races tellende kampioenschap van de American Le Mans Series. Als tweede eindigen de Mazda Lola B12/60 van Dyson Racing met achter het stuur Tony Burgess en Chris McMurry. Een derde plek voor deze race was weggelegd voor het team van  Level5 Motorsports met Ryan Briscoe en Scott Tucker achter het stuur van de HPD ARX-03b en werden hiermee ook gelijk eerste in de LMP2 klasse. De twee deelnemende Nederlanders aan deze race hadden minder geluk want zowel Renger van der Zande als Jeroen Bleekemolen vielen ver buiten de prijzen. 

 

Het was dit weekend een drukte van belang op het Circuit of the Americas nabij Austin in de Amerikaanse staat Texas, want er was behalve een race in de American Le Mans Series ook nog een race van het FIA World Endurance Championship. De race in de American Le Mans Series was al weer de achtste dit seizoen en na deze volgen er nog maar twee. De race werd verreden op de Zaterdag en is met overtuiging gewonnen door het team van Muscle Milk Pickett Racing met achter het stuur Lucas Luhr en Klaus Graf. De HPD ARX -03c reed in de twee uur en drie kwartier durende race 83 ronden vol. De Mazda Lola B12/60 van Dyson Racing mocht tijdens de start van de tweede plek vertrekken en kon in de eerste ronde van de race nog even aan de kop van het veld rijden maar werd al snel ingehaald door de Lucas Luhr van Muscle Milk Racing, die vervolgens de rest van de race aan kop van het veld reed. 

 

Muscle Milk winnaar Laguna Seca

Foto: (c) alms.com

Als derde algemeen eindigde de HPD ARX-3b van Level 5 Motorsport met Scott Tucker en Ryan Briscoe achter het stuur. De auto van Level5 Motorsport had er drie ronden minder voor nodig en kreeg de derde plek een half uur voor het einde van de race in de schoot geworpen doordat zijn voorganger, de tweede auto van Level5 Motorsport, met een lekke band kwam te staan en terug de pits in moest. Zowel Muscle Milk Pickett Racing als Level5 Motorsport staan in hun klassement  boven aan met ruime voorsprong op de nummer twee. 

In de PC klasse werd dit weekend met acht auto’s geracet, deze zijn allemaal van het type Oreca FLM 09. De auto met Renger van der Zande en Mirco Schultis, die uitkomen voor het team van Dragon Speed, hadden zich in de kwalificatie als snelste gekwalificeerd en mochten als zesde algemeen vertrekken. Helaas konden ze deze mooie positie niet omzetten in een podium plek en eindigden ze uiteindelijk als vijfde in de PC klasse en elfde algemeen. De winnaars in de PC klasse werden Kyle Marcielli en Chris Cumming en zij komen met hun Oreca FLM 09 uit voor het team van BAR 1 Motorsport. 

 In de GT klasse was het de BMW  Z4 GTE van Bill Auberlen en Joey Hand die in kwalificatie de snelste tijd in de GT klasse hadden neergezet en zo als eerste in hun klasse mocht vertrekken. Al snel waren de twee Corvette’s van Corvette Racing de BMW voorbij en reden aan kop van het GT veld. Na 29 ronden had de Corvette van Tommy Milner en Oliver Gavin problemen met de versnellingsbak en viel daardoor uit. Het was de Corvette van Jan Magnussen en Antonio Garcia die de race in de GT klasse wist te winnen met een hele kleine voorsprong op de snel naderende SRT Viper GTS-R van Jonathan Bomarito en Kuno Wittmer.  Als derde in de GT klasse eindigde de BMW Z4 GTE  met Dirk Müller en John Edwards achter het stuur. 

 

Alex Job Racing Porsche Jeroen Bleekemolen Mosport

Foto: (c) alms.com

De strijd in GTC klasse werd vooral gestreden door de Porsche NGT-Nomo met Sean Edwards achter het stuur en de  TRG Porsche met Damien Faulkner. Door een inhaalactie van de Corvette met Antonio Garcia moest de op kop rijdende Sean Edwards uitwijken en kon Damien Faulkner hier handig gebruik van maken en als eerste in de GTC klasse eindigen. De Porsche met Sean Edwards werd nog twee en als derde eindigde de auto met Patrick Dempsey en Andy Lally . Jeroen Bleekemolen en Cooper MacNeil eindigde deze race helaas als zesde in de GTC klasse. De oorzaak van deze zesde plek was dat de auto een groot deel van de race met één cilinder minder moest rijden en daardoor veel vermogen tekort kwam. Jeroen Bleekemolen en Cooper MacNeil staan in het GTC klassement nog wel bovenaan.

Uitslag Circuit of the Americas.

De volgende race in de American Le Mans Series wordt verreden op het circuit van Virginia International Raceway, en dat zal zijn in het weekend van 4 en 5 Oktober. 

 

 

 

 

 

Share