Mark Webber keert terug naar Le Mans.

Print Friendly, PDF & Email

logo Porsche

Wat iedereen eigenlijk al wist is afgelopen week dan toch ook officieel bekend gemaakt. Red Bull coureur Mark Webber zal na dit seizoen na twaalf jaar afscheid nemen van de Formule 1 en voor Porsche gaan rijden in hun LM P1 sportwagen met de 24 uur van Le Mans en in het FIA World Endurance Championship. Webber heeft bij Porsche een meerjarig contract getekend. Webber heeft tweemaal eerder, in 1998 en 1999, op Le Mans gereden. In de Formule 1 heeft hij 36 maal op het podium gestaan waarvan 9 maal als winnaar. Eerder werden Porsche fabrieks coureurs Romain Dumas en Timo Berhard al aangekondigd als coureurs voor de LM P1 wagen, en kort na de 24 uur van Le Mans werd Neel Jani rijder aangekondigd.

 

Mark Webber heeft al twee seizoenen sportcars gereden voor Mercedes, in 1998 en 1999. In 1998 deelt hij de Mercedes CLK-LM met Bernd Schneider. Ze winnen een aantal races waaronder op Silverstone en Suzuka. Dat jaar worden ze tweede in het kampioenschap. Op Le Mans zijn ze minder fortuinlijk. Bernd Sschneider, Klaus Ludwig en Mark Webber vallen al vroeg in de race uit met motorproblemen.

In 1999 verliep de 24 uur van Le Mans voor Mercedes rampzalig. In de kwalificatie op donderdag gaat Mark Webber met de Mercedes flink over de kop. De auto word opgelapt, maar als Webber op zaterdagochtend weer over de kop gaat haalt Mercedes de auto uit de race. Als later op de dag Peter Dumbreck met zijn Mercedes CLK gaat vliegen en naast de baan tussen de bomen terecht komt trekt Mercedes ook de andere twee wagens terug uit de race. Webber heeft er genoeg van en gaat met éénzitters racen. In 2000 rijd hij Formule 3000, met tegenzin.

 

Porsche LM P1

Foto: (c) Porsche

Via Minardi/Asiatech, Jaguar en Williams kwam Webber in 2007 bij Red Bull Racing terecht. En nu na 12 seizoenen Formule 1 is de cirkel rond, en zal Mark Webber bij Porsche weer in sportcars te bewonderen zijn o.a. op Le Mans.

 

 

Share

One thought on “Mark Webber keert terug naar Le Mans.

Comments are closed.