ALMS, Muscle Milk wint op Mosport, Jeroen Bleekemolen wint GTC klasse.

Print Friendly, PDF & Email

logo ALMSLucas Luhr en Klaus Graf hebben met de Muscle Milk  Picket Racing HPD ARX-03a de vijfde race van het American Le Mans Series seizoen op Mosport gewonnen. Meer strijd was er in de andere klassen zoals de GT klasse waar Oliver Gavin en Tommy Milner met de Corvette C6 ZR1 nipt de overwinning pakte. Ook in de LMPC klasse werd er tot de streep gestreden om de overwinning waarbij Colin Braun en Jon Bennett met de CORE Autosport Oreca FLM09 aan het langste eind trokken. Renger van der Zande werd met teamgenoot Mirco Schultis tweede in de klasse met de DragonSpeed FLM09. Marino Franchitti en Scott Tucker finishte als tweede algemeen en als eerste in de LM P2 klasse met de Level 5 Motorsport HPD-ARX-03b. De overwinning in de GTC klasse was voor Jeroen Bleekemolen met teamgenoot Cooper MacNeil met de no. 22 WeatherTech Alex Job Racing Porsche 911 GT3 Cup.

 

 

Picket Racing mosport alms

Foto: (c) Picket Racing

Het Canadian Tire Motorsport Park, voorheen beter bekend als Mosport was het toneel van een spannende wedstrijd, de Mobil 1 SportsCar Grand Prix, oftewel de vijfde race van het American Le Mans Series Seizoen. Maar de spanning was niet te vinden in de LM P1 klasse. Zonder al teveel problemen wisten Lucas Luhr en Klaus Graf te winnen met de Muscle Milk Picket Racing HPD ARX-03a. De Deltawing kon een korte tijd het tempo nog enigszins bijhouden, maar zoals al zo vaak dit seizoen duurde de race maar kort voor Andy Meyrick. Na 16 ronden viel hij uit met technische problemen met de oliedruk. De Dyson Racing Lola-Mazda van Tony Burgess en Chris McMurry was geen partij voor de Muscle Milk wagen. Ze verloren seconden per ronde en finishte op de zesde plaats algemeen met 7 ronden achterstand.

Marino Franchitti en Scott Tucker finishte als tweede algemeen en als eerste in de LM P2 klasse met de no. 551 Level 5 Motorsport HPD-ARX-03b. Mike Conway ging met de andere Level 5 HPD, de no. 552,  het grootste deel aan de leiding van de race met Guy Cosmo in de no. 01 Extreme Speed Motorsports HPD op z’n hielen. Scott Tucker die de wagen van Conway overnam moest de leiding afstaan aan de Extreme Speed wagen, nu met Scott Sharp achter het stuur. Maar met nog 20 minuten op de klok kon Marino Franchitti met een mooie inhaal manoeuvre buitenom Sharp passeren voor de leiding in de race.

 

foto: (c) alms.com

foto: (c) alms.com

In de LMPC klasse ging de overwinning naar Colin Braun en Jon Bennett met de no. 05 CORE Autosport Oreca FLM09. De tweede plaats was voor Renger van der Zande met teamgenoot Mirco Schultis met de DragonSpeed FLM wagen. Van der Zande reed nog enige tijd aan de leiding maar moest na een paar keer van positie wisselen uiteindelijk toch de leiding aan Braun laten.

Ook de imposante GT bolides zorgden voor een spannende wedstrijd, waarbij uiteindelijk regerend GT kampioenen Tommy Milner en Oliver Gavin met de no. 4 Corvette Racing Corvette C6 ZR1 de overwinning pakten net voor de no. 91 SRT Motorsports SRT Viper GTS-R van Dominik Farnbacher en Marc Goossens. Op de finishlijn bedroeg het verschil tussen Milner en Farnbacher maar 0.267 seconde. Jonathan Bomarito mocht met de no. 93 Viper van pole starten en een tijd lang reden de beide Vipers op kop gevolgd door Oliver Gavin met de no. 4 Corvette. Als Bomarito te weid gaat in bocht 3 kan Marc Goosens met de no. 91 Viper de leiding over nemen. De strijd tussen de Corvette’s en de Vipers gaat redelijk gelijk op tot aan de finish. De Vipers lijken wat sneller te zijn, maar ook eerder te moeten stoppen voor benzine. De no. 3 Corvette moest vanachter af aan starten vanwege de reparaties na de crash van Jan Magnussen in de kwalificatie. Ze wisten toch nog als vierde in de klasse te finishen achter de no. 91 SRT Viper van Jonathan Bomarito en Kuno Wittmer.

 

Alex Job Racing Porsche Jeroen Bleekemolen Mosport

Foto: (c) alms.com

De overwinning in de GTC klasse was voor Jeroen Bleekemolen en Cooper MacNeil met de no. 22 WeatherTech Alex Job Racing Porsche 911 GT3 Cup. Na een spannende wedstrijd was het verschil aan de streep minder dan twee tiende van een seconde met de nummer twee, Spencer Pumpelly met de Flying Lizard Porsche. Ook Sean Edwards deed tot kort voor de finish nog mee om de hoofdprijs, maar hij kreeg een tik van de Falken Tire GT Porsche, ging in de rondte en weg was de mooie tweede positie waar hij op dat moment reed. In de stand om het kampioenschap staan Bleekmolen en MacNeil nu gedeeld eerste met Pumpelly en Canache met ieder 77 punten.

 

podium mosport alms 2013

Foto: (c) alms.com

UITSLAG:

1. P1 Graf/Luhr, Muscle Milk Pickett Racing, HPD ARX-03a, 2:46:11,793 uur

2. P2 Franchitti/Tucker, Level 5 Motorsport, HPD ARX-03b, op 4 ronden

3. P2 Sharp/Cosmo, Extreme Speed Motorsports, HPD ARX-03b, op 5 ronden

4. P2 Conway/Tucker, Level 5 Motorsport, HPD  ARX-03b, op 5 ronden

5. P2 Brown/van Overbeek, Extreme Speed HPD ARX-03b, op 6 ronden

6. P1 Burgess/McMurry, Dyson Racing, Lola B12/66 – Mazda, op 7 ronden

7. PC Braun/Bennett, CORE Autosport Team, Oreca FLM09, op 7 ronden

8. PC Schultis/van der Zande, DragonSpeed, Oreca FLM09, op 8 ronden

9. PC Marcelli/Cumming, BAR1 Motorsports, Oreca FLM09, op 9 ronden

10. PC Guasch/Cheng,  PR1/MAthiasen Motorsports, Oreca FLM +9 laps

11. GT Gavin/Milner, Corvette Racing, Chevrolette Corvette C6 ZR1, op 9 ronden

12. GT Farnbacher/Goosens, SRT Motorsports, SRT Viper GTS-R, op 9 ronden

13. GT Wittmer/Bomarito SRT Motorsports, SRT Viper GTS-R, op 9 ronden

22. GTC Bleekemolen/MacNeil, Alex Job Racing, Porsche 911 GT3 Cup,  op 18 ronden

23. GTC Pumpelly/Canache, Flying Lizard Motorsports, Porsche 911 GT3 Cup, op 18 ronden

24. GTC Popow/Dalziel, TRG, Porsche 911 GT3 Cup, op 18 ronden

 

De volgende race van de American Le Mans Series is de Orion Energy Systems 245 op Road America op 11 Augustus.

 

 

Share