UPDATE: 24 uur van Le Mans, no. 26 G-Drive wagen uit de uitslag gehaald.

Print Friendly, PDF & Email

logo 24 uur van le mansDe organisatie van de 24 uur van Le Mans heeft, zoals besloten door de Stewarts of the Meeting, de als derde geklasseerde deelnemer, no. 26 G-Drive Racing by Delta ADR team  Oreca Nissan uit de uitslag verwijdert. De diskwalificatie is het gevolg van de keuring na de race waarbij de benzine tank van de no. 26 wagen van “niet legale afmetingen” zou zijn. Alle deelnemers schuiven in de algemene ranglijst één plaats op, en ook de ranglijsten voor het FIA World Endurance Championship worden aangepast. Het team heeft al aangekondigd in beroep te gaan tegen de diskwalificatie.

 

 

dsc01822

De gediskwalificeerde no. 26 G-Drive Racing Oreca Nissan (Foto: Marco van de Bildt).

Met de diskwalificatie van de no 26 G-Drive Racing wagen van Roman Rusinov, John Martin en Mike Conway schuiven alle lager geklasseerde deelnemers een plaats op in de algemene ranglijst. De no. 42 van Jann Mardenborough, Lucas Ordonez en Michael Krumm komt daarmee op de derde plaats in de LM P2 klasse terecht.

 

dsc01850

De no. 42 Greaves Motorsport Zytek die een plaatsje opschuift naar de derde positie (Foto: Marco Van de Bildt).

In afwachting het beroep aangetekend door G-Drive Racing hebben wij nog niet de ranglijst op onze Le Mans 2013 pagina veranderd. Wij volgen het nieuws omtrent de diskwalificatie nauwlettend.

 

 

 

Share

One thought on “UPDATE: 24 uur van Le Mans, no. 26 G-Drive wagen uit de uitslag gehaald.

Comments are closed.