Rebellion Racing komt met LM P1 wagen in 2014, de Rebellion R-One.

Print Friendly, PDF & Email

logo rebellionDe 24 uur van Le Mans van 2013 moet nog worden verreden,  maar veel teams zijn al bezig met de 24 uur van Le Mans van 2014. Zo ook Rebellion Racing, de regerend FIA World Endurance Championship privateer kampioen.  Het Zwitserse team heeft laten weten bezig te zijn met de ontwikkeling van een LM P1 wagen voor volgend jaar, voor het FIA World Endurance Championship. De wagen wordt ontwikkeld en gebouwd door Hugues de Chaunac’s Oreca, en krijgt de naam Rebellion R-One mee.

 

Rebellion Racing timmert al en aantal jaren aan de weg in de LM P1 klasse, en laat met dit initiatief blijken dat ze hier in de toekomst mee door wil gaan. Met de komende drastische reglements-wijzigingen moest wel een keuze worden gemaakt wat betreft het invullen van die toekomst. Rebellion heeft gekozen voor het Franse Oreca voor het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van de Rebellion- One. Het werk aan het ontwerp zou al enige weken geleden zijn gestart.

 

Rebellion R-One Oreca

Het team gebruikt nu motoren van Toyota, en zal dat ook in de nieuwe wagen blijven doen. De specificaties van de geupdate Toyota RV8KLM motor zullen later bekend worden gemaakt. Een belangrijk aspect van de regelements wijzigingen is dat de motoren niet meer worden gelimiteerd door de luchtinlaat, de restrictor, maar door een maximum te gebruiken hoeveelheid energie per ronde en een gelimiteerde instroomsnelheid van de brandstof.

In de vijf jaar dat Rebellion Racing nu actief is in de endurance racerij, heeft het een mooie erelijst opgebouwd. Tweemaal was Rebellion het beste privéteam bij de 24 uur van Le Mans, in 2011 en 2012. In 2011 werd de Le Mans Series gewonnen, en in 2012 was Rebellion de winnaar van het FIA WEC privateer kampioenschap, en won de Petit Le Mans.

Bart Hayden, team manager van Rebellion Racing, laat weten het 2014 seizoen niet alleen in te willen gaan als beste privé team, maar mogelijk zelfs voor de overall overwinningen. Hopelijk maken de nieuwe reglementen dat mogelijk.

 

 

Share