FOTO’S: 81ste 24 uur van Le Mans.

Print Friendly, PDF & Email

dsc01885De 81ste 24 uur van Le Mans is gewonnen door Tom Kristensen, Allan McNish en Loïc Duval met de no. 2 Joest Racing Audi R18 e-tron quattro. Wat een feest had moeten worden, 90 jaar na de eerste Grand Prix d’Endurance in 1923, werd een wedstrijd met een zwarte rouwrand. De twaalfde overwinning van Audi, in 15 deelnames, werd overschaduwd door de dood van de Deense coureur Allan Simonson. Na een crash in Tertre Rouge met de Aston Martin Vantage, al in de tweede ronde van de race, werd Simonson naar het medisch centrum gebracht waar hij later overleed aan zijn verwondingen. Als tweede achter de Audi finishte de Toyota TS030 van Anthony Davidson, Stéphane Sarrazin en Sébastien Buemi. Toyota heeft er hard voor gestreden maar de tweede plaats was het maximaal haalbare in een bij tijd en wijle chaotische race met maar liefst twaalf safety car’s nodig,  waarbij in totaal 5,5 uur achter de safety car werd gereden. In de LM P2 klasse ging de overwinning naar Bertrand Baguette, Martin Plowman en Ricardo Gonzalez met de no. 35 OAK Racing Morgan Nissan. Jeroen Bleekemolen finishte als tiende in de LM P2 klasse met de Raceperformance Oreca Judd. Ho-Pin Tung kwam helaas niet aan de finish, de KCMG wagen viel uit met 241 ronden op de teller. In de LM GTE Pro klasse wist Porsche met een mooie 1 – 2 te winnen gevolgd door Aston Martin op de derde plaats. De winst in de LM GTE Am klasse was voor de Porsche van IMSA Performance Matmut. Een uitgebreider verslag van de race is hier te vinden. Meer informatie waaronder de complete uitslag is te vinden op onze Le Mans 2013 pagina. Deze foto’s en van andere evenementen zijn terug te vinden op onze fotopagina.

 

 

 

Share