Jeroen Bleekemolen en Ho-Pin Tung in actie tijdens de 24 uur van Le Mans.

Print Friendly, PDF & Email

banner24 uur van Le Mans 2013Tijdens de komende 24 uur van Le Mans van 22 en 23 juni a.s. zullen er twee Nederlandse coureurs in actie komen, te weten Jeroen Bleekemolen en Ho-Pin Tung. Jeroen Bleekemolen zal in de LM P2 klasse gaan rijden voor het uit Zwitserland afkomstige team van Race Performance en hij zal dat gaan doen in een Oreca 03-Judd. Ho-Pin Tung zal net als Jeroen ook in de LM P2 klasse gaan rijden maar doet dat voor het Chinese team van KC Motorgroup in een Morgan-Nissan. Voor Jeroen zal het zijn achtste 24 uur van Le Mans worden maar voor Ho-Pin Tung de eerste deelname aan deze mooie race zijn.        

        

Voor Jeroen Bleekemolen zal het zijn achtste keer zijn dat hij de 24 uur van Le Mans gaat rijden, en één van zijn hoogtepunten van de afgelopen zeven races zal ongetwijfeld de overwinning in de LM P2 klasse zijn. Hij behaalde dit succes in 2008 samen met Jos Verstappen en Peter van Merksteijn in een snelle Porsche RS Spyder.

 

20080614-dsc06596.jpg

Foto: Marco van de Bildt

Jeroen heeft verder ook 24 uur van Le Mans gereden in een Spyker C8 (3x) en samen met Jan Lammers en David Hart in een Dome-Judd voor het legendarische Racing for Holland team. De afgelopen 2 jaar reed Jeroen mee in de LM P1 klasse voor het team van Rebellion Racing in een Lola B12/60- Toyota. Dit jaar gaat hij dus in de LM P2 klasse rijden voor het uit Zwitserland afkomstige team van Race Performance en de teamgenoten van Jeroen zijn Michel Frey en Patrick Niederhauser. Het team van Race Performance  rijd dit jaar ook mee in de European Le Mans Series en men wist tijdens de openingsrace op Silverstone knap op een tweede plek te eindigen.

Ho-Pin Tung is 30 jaar geleden geboren in Velp en heeft een Nederlands en een Chinees paspoort en o.a. door zijn Chinees-Zheijangnese achtergrond heeft hij een Chinese racelicentie i.p.v. een Nederlandse. De loopbaan van Tung begint natuurlijk met karten en daarin wordt hij in 1999 kampioen in Go-Karting. Hij gaat vervolgens rijden in Formula Ford, Formule BMW Asia alwaar hij kampioen wordt en er een test bij het Williams F1 BMW team aan overhoud. De drie jaren die hierop volgen rijd Tung mee in het Duitse Formule 3 kampioenschap alwaar hij in 2006 kampioen van wordt. Tung rijd ook twee seizoenen ( 2006/2007 en 2008/2009) mee in het A1 GP kampioenschap waar hij uitkomt voor China.

Dit jaar zal hij als coureur in het team van KC Motorgroup mee gaan rijden in de vernieuwde Asian Le Mans Series. Tijdens de 24 uur van Le Mans zal hij de Morgan Nissan moeten delen met de coureurs Alexandre Imperatori en Matthew Howson. Geen van de drie coureurs van het Chinese team heeft ervaring in het rijden van de 24 uur van Le Mans op het mooie circuit van La Sarthe.

 

 

Share