FOTO’S: FIA WEC, 6 uur van Spa-Francorchamps.

Print Friendly, PDF & Email

dsc09149Op het circuit van Spa-Francorchamps in België is de tweede race van het FIA World Endurance Championship verreden.  De 6 uur van Spa-Francorchamps is de laatste serieuze test voor de 24 uur van Le Mans, die op 22 en 23 Juni op de kalender staat. Op een mooie zonnige dag zagen 35.000 toeschouwers, waaronder wij, dat Audi de wedstrijd won met een 1 – 2 – 3. De overwinning was voor de no. 1 Audi R18 e-tron quatro van Andre Lotterrer, Benoit Treluyer en Marcel Fässler. Met 168 ronden op de teller zagen zijn de finishvlag. Tom Kristensen, Allan McNish en Loïc Duval finishten op de tweede plaats met de no. 2 Audi, gevolgd door Lucas Di Grassi, Marc Gene en Oliver Jarvis met de no. 3 longtail Audi. Neel Jani, Nicolas Prost en Nick Heidfeld wonnen met de no. 12 Rebellion Racing Lola Toyota de Privateer Cup. Pierre Kaffer, Nicolas Minassian en Luis Perez-Companc wonnen de LM P2 klasse met de no. 49 Pecom Racing Oreca 03 Nissan. In beide LM GTE klassen ging de overwinning naar Ferrari. De Pro klasse werd gewonnen door Gianmaria Bruni and Giancarlo Fisichella met de no.51 AF Corse Ferrari 458 Italia, terwijl de no. 81 8 Star Motorsport Ferrari 458 Italia van Vicente Potolicchio, Rui Aguas en Matteo Malucelli de LM GTE Am klasse won. Een verslag van de race, met de uitslag, is er ook. Deze foto’s, en van andere evenementen zijn ook op onze fotopagina terug te vinden.

 

 

 

 

 

Share